I dag får rockerne dom


Østre Landsret afsiger dommen over 14 HA'ere og eks-rockeren Brian Sandberg.

Så er dagen kommet, hvor Østre Landsret afsige dommene i den store rocker-sag, hvor 15 HA'ere samt den tidligere rocker, Brian Sandberg, får dom.

Læs her: Sandberg afslører sandheden bag HA-exit

Da Østre Landsret afsagde kendelsen om skyld i den forgangne uge, blev Brian Sandberg frikendt - ligesom tiltaltepunktet om et af drabsforsøgene faldt fuldstændigt til jorden. Dermed er der to af sagskompleksets tiltaleforhold om drabsforsøg, som kun politiets kronvidne, MFP, er dømt for.

Læs her: Politiets guldfugl står alene med skylden

Men selv om der blandt rockerne var glæde over visse dele af Østre Landsrets afgørelse, så skal de dømte ikke glæde sig for tidligt.
Anklagerne kræver hårde straffe til de skyldige.

Læs her: Kræves straffet hårdt

Afgørelsens time er klokken 15, hvor landsrettens dom afsiges. Og dermed sætter punktum for en de dyreste retssager i nyere tid.

Læs her: Rockersagen er Danmarks dyreste retssag

Her er anklageskriftets hovedpunkter:
1. Drabsforsøg om eftermiddagen 7. april 2009. Her skulle en tilfældig hashpusher skydes på Hulgårds Plads, Københavns Nordvestkvarter. To pistolbevæbnede mænd indfandt sig på pladsen på knallerter. De fandt ingen pusher og kørte igen med uforrettet sag.
Politiets kronvidne, MFP, er i forvejen dømt for forholdet.
2. Drabsforsøg 22. april omkring kl. 12.30, 2009 i Baggensensgade, Nørrebro. Her kørte to mænd på motorcykel gennem gaden og affyrede 10 skud mod deres offer, der blev ramt i hofte, lår, ankel og arme. Samtidig blev der foretaget en afledningsmanøvre, hvor der blev foretaget et opkald til alarmcentralen og anmeldt en fiktiv skudepisode på Amager. Det skete godt ti minutter før episoden i Baggesensgade.
Politiets kronvidne, MFP, er i forvejen dømt for forholdet.
3. Drabsforsøg 25. april cirka kl 12.40, 2009, i Gartnergade, Nørrebro. Her affyrede to mænd på en stjålen motorcykel syv skud mod offeret, der blev ramt i den ene balle.
4. Drabsforsøg 30. juni om formiddagen, 2009, Nytorv i Københavns City. Syv mænd var tiltalt for i fællesskab at ville dræbe den centrale Nørrebrofigur, Abdessamade 'Lille a' Benarabe. En var tiltalt for at beordre drabsforsøget. En skulle på en stjålen motorcykel udføre attentatet. Tre skulle fungere som spejdere på Nytorv, mens den sidste skulle skaffe den stjålne motorcykel af vejen.
Politiets kronvidne, MFP, er i forvejen dømt for forholdet.
Attentatet blev ikke til noget, i det 'Lille A' ikke var på Nytorv, ligesom manden på motorcyklen blev anholdt inden, han nåede frem til Nytorv.
5. Kølleoverfald, 21. august, 2009, cirka kl. 13.50, på Rantzausgade, Nørrebro, ud for Brorsons Kirke. Fem mænd var tiltalt for at have overfaldet og tævet to tilfældige, unge indvandrere med slagvåben som baseballbats og ratlås.
Dette forhold blev Sandberg ved Østre Landsret kendt skyldig for at have beordret.
Politiets kronvidne, MFP, er i forvejen dømt for forholdet.
6. Drabsforsøg. 11. september, 2009, cirka kl. 20.25, i Skelbækgade, Vesterbro. Fem mænd var tiltalt for i fælleskab planlægge og derefter skyde en ung mand, der passede en kiosk. Offeret overlevede med nød og næppe.
Politiets kronvidne, MFP, er i forvejen dømt for forholdet.
7. Drabsforsøg. 9. oktober, omkring midnat ved en internetcafe på Rantzausgade. Fem mænd var tiltalt for i bil at have forsøgt at trænge frem til cafeen med det formål at forsøge at affyre skud. Attentatet mislykkedes i det de tilstedeværende foran cafeen søgte dækning og affyrede skud mod tiltalte.
Politiets kronvidne, MFP, er i forvejen dømt for forholdet.
8. Et større våbenlager. To mænd var tiltalt for i perioden oktober 2009 til marts 2010 at have anvendt et kælderrum i Gentofte til opbevaring af blandt andet pistoler og revolvere, jagtgeværer, en automatriffel, en maskinpistol, tre håndgranater samt sprængstof.
9. I forbindelse med ovenstående var samme to mænd tiltalt for at have opbevaret sprængstoffet med det formål at begå et bombeattentat, der endnu ikke var direkte planlagt, da politiet slog til mod våben- og sprængstoflageret.
Her er et overblik over sagens tiltalte og deres domme fra byretten samt skyldskendelser ved Østre Landsret:

 
 
AdTech Ad
AdTech Ad

Comments