Fire uger til norske narkogangstere

De to norske narkosmuglere, som overlevede gårsdagens skuddrama på Ålbæk Havn er begge blevet varetægtfængslet i fire uger. Deres grundlovsforhør er netop færdige i Retten i Hjørring, hvor den 27-årige blev fremstillet in absentia, fordi han er indlagt med skudskader efter dramaet på Ålbæk Havn i aftes. De kærede begge fængslingen til landsretten.

Der var ingen ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger, da den 36-årige narkogangster ankom til grundlovsforhøret i Retten i Hjørring. Han sad på bagsædet af en civil politibil, da han kom sammen med to betjente, oplyser ekstrabladet.dks mand på stedet.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, men der var ingen reaktion at spore på nordmanden, da sigtelsen blev læst op. Han erkendte at have villet smugle 45 kilo hash.

Læs også: Formodede narkosmuglere fældet af frømænd

De tre narkosmuglere er:

SKF, 49 år - dræbt
Den 49-årige nordmand kom til Danmark i en speedbåd og åbnede ild mod politiet, som hurtigt svarede igen. Han døde efter at være blevet ramt af fire skud - blandt andet i hovedet og i brystet.
Han er i forvejen kendt af politiet og blev i 2011 idømt 60 dages fængsel for dødstrusler, indbrud og trusler mod politiet.
Han har ikke haft registreret arbejde i 19 år og efterlader sig en søn.

HHA, 36 år - uskadt
Slap uskadt fra skudvekslingen på Ålbæk Havn og er som den eneste mødt op i grundlovsforhøret.
Han er ikke tidligere dømt i Norge.

ABH, 27 år - indlagt med skudskader
Blev ramt af skud i brystet, da politiet åbnede ild mod de tre formodede narkosmuglerne, men er uden for livsfare. Han er dog indlagt på hospitalet og blev fremstillet i grundlovsforhør in absentia.

Comments