Sandbergs afsoning udsat i 11. time

I dag skulle Brian Sandberg have startet afsoningen af 60 dage, som Direktoratet for Kriminalforsorgen mener, at han skylder. Men afsoningen blev udsat. Foto: Per Rasmussen
I dag skulle Brian Sandberg have startet afsoningen af 60 dage, som
Direktoratet for Kriminalforsorgen mener, at han skylder. Men afsoningen blev udsat. 
 
 
Brian Sandberg var i dag på vej til Kolding Arrest for at afsone 60 dages fængsel, som myndighederne mener, han skylder i forbindelse med en dom for kokain, han fik tilbage i 2010.

Men afsoningen blev udsat i 11. time. Det fortæller rockeren, tidligere kendt som Gucci-rockeren fra Hells Angels, nu Gucci-rockeren fra Bandidos, selv på sin Facebook-profil.

Hans advokat Michael Juul Eriksen bekræfter, at de fik en fax med meddelelsen om udsættelsen fra Direktoratet for Kriminalforsorgen omkring kl. 14.30 i dag.
Udsættelsen skyldes en juridisk tvist om, hvorvidt Brian Sandbergs to domme for henholdsvis et kølleoverfald i den store rockersag sidste år og narkodommen fra 2010 skal lægges sammen eller skilles ad.

Læs også: Sandberg skal i fængsel igen

- Vi mener egentlig, at han samlet set har siddet det, han skulle. For han har siddet to år og seks måneder i det hele, og han har fået to år og fire måneder i den ene, og han har to måneder i den anden. Og det har vi en debat om med Direktoratet nu, fordi de mener, at han stadigvæk skal sidde de to måneder. De mener, at man skal skille sagerne ad, og vi mener, at det skal beregnes samlet, siger Michael Juul Eriksen.

Håber på hurtig afgørelse
Han håber, at der kommer en afklaring inden for den næste uge.
- Nu har vi skrevet til landsretten for at få præciseret, hvordan de har ment, at dommen skal forstås. Om det er en samlet beregning, eller hvad det nu er. Og så har man så fået udsat afsoningen indtil da, siger han.

Hvis afgørelsen går Brian Sandberg imod, vil han og hans forsvarer anlægge en erstatningssag, fordi rockeren i så fald har siddet varetægtsfængslet 60 dage for meget i den store rockersag.

Læs også: Sandberg: HA bad mig lave interview

- Jeg håber selvfølgelig, at vi har en afklaring, inden fristen for erstatningssagen udløber her d. 20., og hvis der ikke er det, så er vi nødt til at anlægge en erstatningssag for at have den mulighed til at stå åben, siger Michael Juul Eriksen.
- Hvordan kan det være, at afgørelsen om, at afsoningen er udsat, først kommer i 11. time?
- Det er Direktoratets skyld. For vi har skrevet med dem før jul for at få det her på plads, og så har vi rykket dem temmeligt aggressivt, vil jeg sige, frem til, vi får den afgørelse her omkring 14.30 på fax, at de har udsat afsoningen, siger forsvareren.

Comments