Bandefolk sigtes for drabsforsøg

Flere drabsforsøg er under opklaring efter den seneste tids skyderier på åben gade.

Det oplyser politiet efter endnu en stor aktion mod bande- og rockermiljøet i dag. Det er tredje gang politiet slår til mod banderne.
Politiet ransagede 62 adresser, flere end 30 er anholdt, og der er fundet fem skydevåben, stikvåben, slagvåben, narkotika og cirka 600.000 kr.
- Aktionen er kørt helt efter planen. Vi har fået fat i stort set alle de personer, vi havde fokus på, og godt halvdelen af de 30 personer, vi har anholdt, vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen, siger politiinspektør Jørgen Skov.

Læs også: LIGE NU: Stor bandeaktion: Jagter mistænkte for drabsforsøg

Hos Københavns politi er fire blevet anholdt, mens et par mere eftersøges.

Sigtes for skyderier
- De fire sigtes for drabsforsøg i et par konkrete sager, som vi har haft de seneste uger, siger Lau Thygesen, bandeenheden, der ikke vil oplyse hvilke konkrete skyderier, de sigtes for.

Læs også: 17-årig beskudt: - Jeg blev forvekslet med en anden

I København blev 27 adresser ransaget, og politiet fandt en pistol og cirka en halv million kr. Pengene blev fundet samlet, og politiet ved endnu ikke, om pengene er lovlige eller stammer fra kriminalitet. Lau Thygesen pointerede, at Københavns Politi kunne have ransaget flere adresser, men at man i den konkrete aktion valgte ikke at gøre det.
På Københavns Vestegn er otte blevet anholdt og af dem ventes seks eller syv fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drabsforsøg.
Det drejer sig om skyderiet søndag den 3. marts i Skovlunde Centret, hvor der blev affyret seks skud, og et skud gik gennem ruden til en sagesløs familie, hvor hustruen er højgravid, samt et skyderi mandag den 4. marts i Dildhaven i Herlev, hvor der blev affyret seks skud, men ingen ramt.

Hashhandel er fortsat
Carsten Jansson fra Vestegnens Politi fortalte, at de anholdte stammer fra grupperingerne VHK og LTF.
Kim Kliver fra Task Force Øst oplyser, at politiet i dag også har anholdt to i Skovlunde, fordi hashhandlen fra en lejlighed i Blokhaven er fortsat efter politiets bandeaktion forleden. De to fremstilles netop nu i grundlovsforhør og krævet fængslet for organiseret hashhandel. Begge menes at have relationer til banden LTF.

Læs også: Bandekrigen: Uskyldige ofre i skudlinjen

Politiet har også aktioneret mod Bandidos klubhuse i Hvidovre og Ballerup, hvor ni er anholdt. De skal alle fremstilles i morgen med krav om fængsling. Tre skydevåben med ammunition er fundet.
Politiinspektør Michael Hellensberg, Nordsjællands politi, oplyser, at der er ransaget tre rockerborge i Nordsjælland og seks lejligheder i Kokkedal, hvor politiet har slået til mod Bandidos og banden LTF. Seks er anholdt, men der er ikke grundlag for at fremstille nogen af dem.

Fandt gevær
Politiet på Midt- og Vestsjælland slog til mod Bandidos, Hells Angels og Black Cobra. Der er fundet en US karabin med magasin. Fem er anholdt, to skal formentlig fremstilles i grundlovsforhør, oplyser Jacob Olsen, Midt- og Vestsjællands politi.

På Sydsjælland og Lolland-Falster ransagede politiet frem adresser og fandt nogle stikvåben, slagvåben og lidt narko. En eftersøgt blev anholdt.

Comments