Kørte rocker ned med vilje - indbrudsbande kendt skyldige i dag

En dybt kriminel sammenslutning af kriminelle med speciale i indbrud er i dag kendt skyldige i et groft overfald på en Bandidos-rocker.
De skyldige er: John Wayne Jensen - der tidligere hed Thomas Derry Nakaba - 42 år, Hasan Okutan, 23 år, Thomas Josic - kaldet Tito - 30 år, Tommy Josic - Titos lillebror - 22 år, Christoffer Pedersen - der er John Waynes fætter og som nu hedder Charlie Humble, 27 år samt Kasper Leif Smedegaard Knudsen, 31 år.

Læs her: Rocker næsten tævet ihjel ved brutalt overfald: I dag vidner han i retten

Efter en længere retssag valgte en nævningesag ved Retten på Frederiksberg i dag at kende indbrudsbanden skyldige i overfaldet, der skete 23. juli på Østerbro, København, i fjor.

Læs her: Anklager: Tvist om indbrudsbytte førte til drabsforsøg på rocker

Omkring kl 14 den pågældende dag blev det 31-årige prøvemedlem i Bandidos overfaldet. Her blev han tæsket med både køller og en mukkertlignende genstand. Desuden blev han påkørt flere gange med bil.

Læs her: John Wayne's soldater anholdt for rockeroverfald

Egentlig var gruppen tiltalt for drabsforsøg, men retten mente, der 'kun' var tale om grov vold.

Forud for drabforsøget havde der været et indbrud i en villa i Rødovre. Det skete natten mellem 15. og 16. juli 2011. Huset blev ribbet for blandt andet designermøbler, B&O anlæg, smykker og to biler til en værdi af mindst 500.000 kr.

Læs her: Nazi-rockerens våde westerndrøm

I forbindelse med indbruddet bemærkede en beboer i nærheden fire mænd, han fandt mistænkelige. Samtidig tog han nummeret på den Ford Ka, som de fire var kørende i. Efterfølgende viste det sig, at det lille køretøj stod registreret i en kvindes navn. Den unge kvinde danner par med en en af de tiltalte.

Det er politiets opfattelse, at overfaldet på Bandidos-rockeren bundede i strid omkring udbyttet efter indbruddet.

Samtidig var episoden med til på daværende tidspunkt at forværre det i forvejen anspændte forhold mellem Bandidos og Hells Angels, da HA kort efter overfaldet optog flere af indbrudsbandens medlemmer.
Det drejer sig om Hassan Okutan, John Wayne Jensen samt Thomas Josic.

Både Jensen og Josic har tidligere været fuldgyldige rockere i Bandidos, men for en årrække siden røg de ud og blev sortlistet.

Derefter fulgte en anspændt periode, hvor de udsmidte og deres venner jagtede en række Bandidos-rockere, mens folk fra Bandidos ligeledes var på jagt efter de udsmidte.

Som led i konflikten blev flere folk, som var mistænkt for at huse de udsmidte, opsøgt af Bandidos og fik tæsk.

Comments