MC'ere trodser sne og politiets forbud



Det hører sig til lidt ligesom isvaflerne, duften af popcorn og de barmfagre sangerinder. Når forlystelsesparken Bakken åbner torsdag strømmer folk ud på gader og stræder hele vejen fra Nørrebro til Charlottenlund for at se det kilometer lange optog af forårskåde motorcyklister, der benytter anledningen til stolt at vise de skinnende og brølende dyr frem. Og der skal mere til end en anbefaling fra politiet om at parkere maskinerne til holde mc-entusiasterne væk fra den traditionsrige kortege.
- På baggrund at de sidste dages vejrlig med sne, frost og dermed glatte veje, er det svært at se Bakkens åbning som den forårsbebuder, det plejer at være, ligesom det må anses for at være mindre sikkert at lade sig transportere på to hjul, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det skal der dog nok være nogle, der trodser, mener formanden for All Stars MC Club, Hans Greve Brandenborg.
- Altså dem med de lidt ældre maskiner, dem med krom, der måske ikke bekymrer sig om, at de kan blive slidt, de skal nok tage turen. Det kan jeg ikke forestille mig andet, siger formanden, der dog ikke selv har tænkt sig at sadle op i dagens anledning. Dels er det for farligt, men måske endnu vigtigere er hverken sne eller vejsalt særligt godt for maskinerne, forklarer han. 
- Men det er klart, det er rigtig ærgerligt, for nogle af dem, der kører med, har jo kørt turen i mere end tyve år. Forhåbentlig kommer vi til at køre ved lukningen af Bakken, vi vil jo gerne køre ved enhver anledning, siger han.

Også i MC Touring Club og i Vmax Club Danmark tvivler man på, at politiets anbefaling bliver fulgt og forventer at både motorcykler med sidevogn og de såkaldte off-roadere on skal køre turen uanset hvad.
- Men der er ikke nogen hos os, der kører. Heller ikke mig, understreger formand for Vmax Club Danmark Jørgen Buch, der til gengæld forventer at se en del Yamaha’er, når der i næste måned er træf på Bakken. Hvis vejret altså er til det.

Comments