Ny stor bande-aktion: 16 anholdte og maskinpistoler beslaglagt

16 bandefolk er indtil videre blevet anholdt i en storstilet politiaktion, ledet af Københavns Vestegns Politi, som er rettet bandemiljøet. Mere end 100 politifolk deltager i aktionen.
- Det er en aktion, som vi har planlagt gennem lang tid. Blandt andet på baggrund af de mange skyderier, men også anden kriminalitet, blandt andet narkokriminalitet..
- Vi er stadig i fuld gang og har indtil videre anholdt 16 personer relateret til bandemiljøet.
- Indtil videre har vores folk fundet to maskinpistoler, to pistoler og en mængde ammuntion, men vi er ikke færdige endnu, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi.
Han vil dog ikke oplyse hverken formålet med aktionen, eller hvorfor flere personer er blevet anholdt. Før dagens aktion er der i forbindelse med visitationszone beslaglagt 23 skydevåben på Vestegnen.
- Banderne skal forstå og mærke, at politi og samfund slår hårdt ned på deres kriminalitet og helt uacceptable adfærd, lyder det fra politiinspektøren.
På Vestegnens Politis Twitter-profil afslører de, at aktionen er rettet mod bandemiljøet i Skovlunde, Høje Gladsaxe og Værebro. Politiet oplyser desuden, at det er en planlagt politiaktion, som er koordineret mellem den særlige bandeenhed Task Force Øst, Københavns Politi, Nordsjællands Politi, Rigspolitiet, Københavns Vestegns Politi og SKAT.
'Et sandt helvede'
Det vrimler ifølge ekstrabladet.dk's udsendte med politi i Skovlunde. Her er de netop ved at være færdige med at ransage den lejlighed i Blokhaven, hvor Ekstra Bladet afslørede, at yngre mænd, iklædt skudsikre veste, solgte hash ud af et vindue.
Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er personen, som har lejekontrakten på lejligheden medlem af banden Loyal to Familia. I en anden lejlighed, som ligger få opgange ved siden af, har politiet netop anholdt to personer.
- Hele området er fyldt med politi, som har hunde med, og de ransager også biler. De hev et kæmpe brækjern ud af en af bilerne. De ransager også alle kældere under Blokhaven med hunde. Og nu er de på vej i et beboerrum, der ligger mellem nummer syv og nummer ni, siger ekstrabladet.dk's udsendte, der har været vidne til tre anholdelser ved Blokhaven.
Og her fortæller flere beboere til ekstrabladet.dk's udsendte, at der siden jul har rendt mellem 50 og 100 mennesker op og ned ad trapperne til denne lejlighed.
- Det har været et sandt helvede, siger en af beboerne til ekstrabladet.dk's udsendte.
Politiet er også massivt til stede i Værebro. Flere lokale vidner siger til ekstrabladet.dk, at flere unge mænd er blevet visiteret i området omkring Værebro Center. Også i Værebroparken afsøger politiet alt fra opgange og kældre til elskabe.


Langt fra færdige
Aktionen retter sig mod i alt 40 adresser, som er blevet ransaget såfremt det var aktuelt. Det drejer sig om bopæle, tilholdssteder, klubhuse, biler og offentlige områder.
- Lige nu er i gang mange steder med anholdelser og ransagninger. Vi er langt fra færdige, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.
ekstrabladet.dk forsøger løbende at indhente en kommentar fra Vestegnens Politi. Ifølge Københavns Politi kan aktionen have forbindelse til skudepisoderne igår.
- Jeg kan ikke sige noget konkret om det, men aktionen har formentlig forbindelse til bandeskyderiet igår, siger vagthavende ved Københavns Politi til ekstrabladet.dk.
Bent Isager-Nielsen refererer i en pressemedelelse til den serie af drab, drabsforsøg og bandekriminalitet og narkohandel, som har plaget Vestegnen og hele det storkøbenhavnske område de sidste måneder.
Senest igår blev to personer forsøgt skudt i henholdvis Ballerup og Søborg. En 30-årig mand skudt på en parkeringsplads på Baltorpvej i Ballerup, og han svæver stadig mellem liv og død. Manden blev ramt af skud i Lysken og har lidt stort blodtab.

Comments