Politiet: Bander har våben i puljer klar

Bander har depoter med våben klar, som alle kan bruge, siger politiet efter bandeaktionen i går



- Vi mener, grupperne har puljer af skydeklare våben parat, som alle deres medlemmer kan gøre brug af i deres aktuelle konflikt.
Det siger anklager Rasmus von Stamm Jonasson, Københavns Vestegns politi, efter at indtil videre 11 bandemedlemmer er varetægtsfængslet efter politiets bandeaktion i går.
Grundlovsforhørene over flere anholdte fortsætter.

Skudklare puljevåben
De ni er tilknyttet Bandidos og to Værebrogruppen, og er alle sigtet for at besidde skydeklare 'puljevåben'. De er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Ved bandeaktionen i går slog den særlige bandeenhed Task Force Øst til mod Bandidos-klubhuse i Hvidovre og Ballerup.

Her blev beslaglagt tre skarpladte pistoler og fire knive og anholdt ni personer tilknyttet Bandidos. De er i alderen fra 17 til 39 år. Pistolerne var en Glock, en Beretta og en Zastava. Pistolerne var skarpladte.

Læs også: Bandefolk sigtes for drabsforsøg
Politiet fandt i går også en skarpladt pistol i Værebrogruppens klubhus på Laurensvej. To mænd på 21 og 23 år blev anholdt. Også de er nu varetægtsfængslet i fire uger.
- Det koster hårde straffe, at gå rundt med våben. Det er vores opfattelse, at banderne derfor har våben liggende til fælles brug. Hvis de får brug for et våben eller hvis de bliver angrebet, så ved de hvor våbnene ligger, siger anklager Rasmus von Stamm Jonasson til ekstrabladet.dk.

LTF-folk fængslet
I Københavns dommervagt er to bandefolk med tilknytning til LTF, Loyal To Familia, 21 og 18 år, blevet fængslet i 17 dage. De blev anholdt under politiaktionen i går og sigtes for to våben og heroin.

I en kælder på Kapelvej, Nørrebro, fandt politiet tilbage til den 3. januar en 7.62 mm. pistol og en revolver Smith & Wesson 357 Magnum, som de to fængslede sættes i forbindelse med. Politiet sigter dem også for at have modtaget 78 gram heroin.

Politiet på Vestegnen fremstiller i dag i alt 19 efter anholdelserne i går. Otte anholdte i alderen 15 til 26 år sigtes for drabsforsøg efter to skyderier i Skovlunde og Herlev den 3. og 4. marts. Der blev affyret skud på Bybuen i Skovlunde, hvor projektiler ramte en butik og et vindue til en lejlighed. Dagen efter blev der skudt i Dildhaven i Herlev, hvor ingen heller blev ramt.

Comments