Syv bandemedlemmer siktet for drapsforsøk

Tirsdagens politiaksjon mot bandene i København førte til 15 pågripelser og ti siktelser. Politiet i København tror det vil legge en demper på bandekonfliktene.


Politiet aksjonerte mot 42 adresser i København og Nordsjælland tirsdag morgen. Ved 10.30-tiden meldte Københavns politi at 13 personer var pågrepet. Et par timer senere var ytterligere to pågrepet.
Nå er syv av disse siktet for drapsforsøk, og tre er siktet for utpressing av bordeller, skriver Jyllands-Posten1.
- Vi har tatt noen av de mest aggressive vekk fra gaten, og vi tror det vil legge en demper på bandekonfliktene, sier politiinspektør Lau Thygesen fra Københavns politi til avisen.
København og Nordsjælland har i flere uker vært plaget av voldsomme skyteepisoder. I flere tilfeller har uskyldige forbipasserende vært i åpenbar fare.
Siden mandag forrige uke har det blitt skutt på seks forskjellige steder, og det har blitt avfyrt nærmere 50 skudd.

Tilknyttet banden LTF

De pågrepne kommer hovedsaklig fra gruppen LTF. Seks av dem blir siktet for drapsforsøk i saken hvor to menn ble forfulgt av ti bandemedlemmer i Københavns Nordvestkvarter. De to forfulgte mennene fikk til sammen åtte knivstikk. Politiet har allerede varetektsfengslet fire personer med tilknytning til TLF i den aktuelle saken.
En av de pågrepne blir siktet for drapsforsøket i København mandag 11. februar, hvor en 22 år gammel mann ble overfalt av fire personer, fikk ni knivstikk og ble slått med en baseballkølle.
De resterende tre blir siktet for utpressing av bordeller på Roskildeveg og Finseveg i februar.
- Jeg kan bekrefte at de fleste er tilknyttet LTF, sier Thygesen.

Vet ikke årsaken

Politiet i København kjenner ikke årsaken til konflikten mellom bandene i hovedstaden.
- Vi tror dessverre at de ikke vet det selv. Det oppstår spiral av hevn, hvor man hevner seg for hevnens skyld, sier politiinspektør Jørgen Skov til Jyllands-Posten. Han var aksjonsleder tirsdag.
Senest søndag begynte to grupperinger å skyte på hverandre, og det ble avfyrt minst 20 skudd fra tre forskjellige våpen.

Comments