Här är Outlaws rekryteringar

VÅLD. Efter flera attacker från Hells Angels, som här vid restaurangen Cocodrilo i Stockholm i september 2011, försöker Outlaws skaffa nya medlemmar för att möta hotet. Foto: Stefan Söderström 
VÅLD. Efter flera attacker från Hells Angels, som här vid restaurangen
Cocodrilo i Stockholm i september 2011, försöker Outlaws skaffa nya
medlemmar för att möta hotet. 

FAKTA

ANDREAS HALLBERG, 44, Vimmerby
Tidigare ostraffad men dömdes i början av januari för tillgrepp av fortskaffningsmedel och brott mot knivlagen av tingsrätten. Uppger sig vara "teamleader" för Black & White Crew och umgås flitigt med Rafal Badiei.
Är du orolig för att själv bli en måltavla i striden med Hells Angels?
- Jo, det är man väl lite grand, säger Hallberg till Expressen.

RAFAL BADIEI, 24, Vimmerby (till höger på bilden).
Tidigare ledare för det egna gänget Gangland som hånats kraftigt på nätet. Tidigare dömd för bland annat olaga hot, övergrepp i rättssak och vapenbrott. Dömdes i början av januari för bland annat misshandel. Vid rättegången närvarande Outlawsledaren Johnny Fält som stöd.
- Jag hade stöd från högsta ledningen så kan du räkna ut att jag har en hög roll i Outlaws MC, säger Badiei om att Fälts närvaro.
Här är Outlaws rekryteringar
JOEL RAPO, 31, Eskilstuna
Brokig gängbakgrund men är nu med i Outlaws stödorganisation Black & White Crew. Rapo sitter på Karsuddens rättspsykiatriska sjukhus och han har den senaste tiden tvekat om han ska vara med i Outlaws.
- Vi håller kontakten med varandra, skickar brev och snackar med bröder, säger Rapo om hur han kan vara en tillgång för Outlaws inifrån Karsudden.

FREDRIK JOHANSSON, 24, Östersund
Tidigare dömd för bland annat flera misshandelsfall och dömdes 2011 för försök till dråp efter att ha knivhuggit en vårdare på Östersunds sjukhus. Dömdes då till rättspykiatrisk vård.
- Det kändes helt naturligt att gå över när mina vänner och bröder gick över, säger Johansson till Expressen.

17-ÅRIG POJKE, Eslöv
Dömdes i slutet av december till ungdomsvård för bland annat misshandel, olaga tvång och rån. Pojken, som nekade till brott, ska bland annat ha pressat en gymnasieelev på hans skoldator. Medgav att han hade på sig en tröja med Outlawssymboler vid tillfället.

25-ÅRIG MAN, Stockholmsområdet
Man som tidigare är dömd för flera rån, övergrepp i rättssak, flera narkotikabrott och flera grova misshandelsfall. Åkte förra året in på ett tvåårigt fängelsestraff efter att ha misskött en skyddstillsyn. Uppges ha gått med i Black & White Crew i Stockholm.
Misstänks ha utpressat ungdomar

19-ÅRIG MAN, Höör
Åtalad för att ha deltagit i utpressningen av flera ungdomar i Höör som gått med i Outlaws stödgrupp Black & White Crew men velat lämna. I förundersökningen beskrivs mannen som "teamleader" för Black & White Crew. Nekar till brott.

21-ÅRIG MAN, Höör
Åtalad för att ha deltagit i utpressningen av flera ungdomar i Höör som gått med i Outlaws stödgrupp Black & White Crew men velat lämna. I förundersökningen beskrivs mannen som "sergeant at arms" för Black & White Crew. Nekar till brott.
Hotade unga som vill lämna stödgäng

27-ÅRIG MAN, Eslöv
Åtalad för att ha deltagit i utpressningen av flera ungdomar i Höör som gått med i Outlaws stödgrupp Black & White Crew men velat lämna. I förundersökningen beskrivs mannen som medlem i Outlaws. Nekar till brott.

Comments