Bandidos-vedtak kan drøye


Bandidos har sendt en formell klage på vedtaket om at de må ut av
lokalene i Nabbetorpveien

Det var i fjor høst det ble kjent at Bandidos hadde slått seg ned i nabolaget i Nabbetorpveien på Gudeberg.
Det førte til at kommunen fattet et vedtak om at bruk av tomannsboligen som forsamlingslokale må opphøre.

Mener bolig er klubbhus

«Funn gjort av politiet i aksjonen knytter eiendommen til forhold som rammes av straffeloven og etterforskes mot Bandidos klubbvirksomhet. Forsamlingsvirksomhet er ikke ønskelig i boligstrøk og en klubbvirksomhet som er i søkelyset for mulige ulovlige forhold er ikke akseptabel», står det i vedtaket, blant mye annet.

– Vi har fattet et pålegg om at bruk av tomannsboligen i Nabbetorpveien som forsamlingslokale skal opphøre med umiddelbar virkning, sa daværende bygnings- og reguleringssjef Lasse Henriksen i mai.

Hevder det er bolig

Forvaltningsloven gir de involverte parter rett til å klage på et vedtak innen tre uker. Advokat Joachim Stang har sendt inn en klage på vegne av motorsykkelklubben. De er naturligvis uenige i kommunens vurdering.
Advokaten bestrider at bruken av eiendommen er i strid med boligformålet, og i klagen skriver han at det hverken er faktisk eller rettslig grunnlag for pålegget. Klubben nekter for at Nabbetorpveien 8 er et forsamlingslokale, og at det brukes som bolig.
Motorsykkelklubben har nå fjernet Bandidos-skiltet de har hatt hengende på utsiden av huset.

Kan gå til Fylkesmannen

Fredrikstad kommune har mottatt klagen, men har foreløpig ikke rukket å behandle den.
– Men vi kommer til å behandle klagen i løpet av kort tid. Dersom vi opprettholder vedtaket, blir saken sendt til Fylkesmannen for videre behandling, sier konstituert bygnings- og reguleringssjef Anne Bay Hansen.
I praksis kan det bety at det drøyer til etter sommerferien før et endelig vedtak er fattet i saken.

Comments