HA-anhängare överföll intern inne i fängelset


Hells Angels-anhängaren blev rasande när han fick syn på en medlem från det konkurrerande mc-gänget Satudarah i fängelset.
Under loppet av några sekunder stacks offret ned med ett spetsigt föremål. Satudarah-medlemmen vårdas i dag för svåra hjärnskador.

Den dramatiska händelsen inträffade på Horserøds statsfängelse utanför Helsingör i februari i år.
Då var läget mellan Hells Angels och Satudarah i Danmark väldigt spänt. Bara några dagar före händelsen på anstalten hade det inträffat rena vilda västern-slagsmålet mellan medlemmar av de båda grupperingarna på en bar i anslutning till fotbollsarenan Parken i Köpenhamn.
Under det slagsmålet användes både knivar och inventarier från puben som tillhyggen. Polisen som kom till platsen tvingades avfyra flera skott för att stoppa slagsmålet.
Enligt danska Ekstrabladet förekom det en jakt på de olika mc-medlemmarna i både Köpenhamn och på norra Själland dagarna efter händelsen.
Det resulterade bland annat i att en 31-årig man anhölls för inblandning i bråken. Mannen hade enligt polisen en koppling till Hells Angels och placerades tillfälligt på den aktuella anstalten.

Fick syn på konkurrent

Där fick han syn på den konkurrerande mannen med Satudarah-sympatier.
Ett vilt slagsmål ska ha utbrutit där Hells Angels-anhängaren använde sig av ett spetsigt föremål. Offret stacks enligt åklagaren upprepade gånger med föremålet och segnade till sist ned medvetslös i en blodpöl.
Offret fick omfattande skador på kroppen, men den svåraste skadan tillfogades mannen i huvudet.
Satudarah-anhängaren drabbades av en stor blödning i hjärnan, som lett till att offret lider av en svår och bestående hjärnskada.
Hells-Angels-anhängaren har nu åtalats för dådet och ställs inför rätta i Helsingörs tingsrätt den 19 september.

Comments