Uønsket da de kom – nå fyller «House of Pain» fem år

Jubileum
Jubileum: Ti tross for at de ikke akkurat ble ønsket velkommen av politiet,
har atoveringsstudiet House of Pain i Hans Jacob Nilsens gate i Fredrikstad
rundet fem år i byen. Her poserer Dani Kalifornia, Camilla Bjørk, Jacub Pawel,
Piero Ramponi og Bror Odin Guttu foran lokalene. (Alle foto: Kristian Bolstad)

– Hjertelig velkommen! Vil du ha en tatovering i dag, kanskje?
Daglig leder i House of Pain Fredrikstad, Camilla Bjørk, ønsker alle som tar turen innom tatoveringsstudioet velkommen med et stort smil. Denne uken er litt spesiell for Bjørk. For selv om mange uttrykte skepsis da tatoveringsskjeden etablerte seg i Fredrikstad, har de nå rukket å fylle fem år.

– Det er fantastisk morsomt med bursdag. I dag slår vi til med ekstra tilbud på tatoveringer, og tilbyr kake og brus, forteller Bjørk.

– Alt er lovlig

Hun har jobbet som daglig leder i studioet siden like før sommeren, og er fullstendig klar over enkeltes skepsis til kjeden.

– Vi er eid av motorsykkelklubben Hells Angels, det er alt. De har ingenting med driften her å gjøre. Vi driver et tatoveringsstudio, og det er det, sier hun.
Men siden starten har de måttet leve ryktene om hvitvasking av penger og ulovlig virksomhet i lokalene på St. Croix.

– Vi kan ikke gjøre så mye med det, annet enn å gjøre jobben vår. Alt som foregår i lokalene her er lovlig. Det er verken hvitvasking av penger eller andre snuskete ting som foregår her, sier hun.
«House Of Pain» er Hells Angels egen, verdensomspennende kjede, og det finnes i dag flere filialer rundt omkring i Norge.

– Vi har absolutt ikke noe behov for å skjule hvem våre eiere er. Sånn er det, liksom. Det er ingen stor greie.
House of pain tatoo
Ny tatovering: – Våre tatovører holder et ekstremt høyt nivå, sier daglig leder Camilla Bjørk. Her er Jacub Pawel i full gang med å tatovere en ny kunde. Foto: Kristian Bolstad

– Godt rykte

– Hvordan reagerer folk på tilknytningen deres til Hells Angels?

– Folk flest bryr seg ikke noe om det. Igjen må jeg få presisere at Hells Angels ikke har noe med driften her å gjøre. Vi er kjent for å ha dyktige tatovører, og det er det ryktet vi ønsker å leve på, sier hun.
Har dere hatt problemer med politiet?

– Nei! Det er ingen grunn til at vi skal ha det, sier hun.

Stor trafikk

Fredag formiddag var det mange besøkende i tatoveringsstudioet til Bjørk. For tiden jobber det to tatovører og en lærlig, i tillegg til Bjørk hos House of Pain Fredrikstad.

– Vi har masse å gjøre, og har ventetid på rundt en måned. Det sier litt om hvor populært tatoveringer er om dagen. Våre kunder er alt fra 16 til 80 år, sier hun.

– Går ikke av moten

– Hva slags tatoveringer vil folk ha om dagen?

– Det skal være ganske stort nå. Mange unge mennesker ønsker seg «sleeves», for eksempel nedover hele armen. Veldig ofte har tatoveringene en betydning for folk, sier hun.
– Er det mange som angrer seg etterpå?

– Egentlig ikke. Når man velger å tatotvere seg, så er ikke dette noe man gjør spontant. Det er ofte gjennomtenkt. Men det hender at folk kommer til oss og vil bygge ut, eller forandre en tatovering. Noe man tok for ti-femten år siden er kanskje ikke like kult i dag. Da hjelper vi dem med det. Vi får til det meste, sier Bjørk.
Hun frykter ikke for fremtiden til butikken – og tror tatoveringer alltid vil være populært.

– Tatoveringer går ikke av moten, men hva som er populære motiver forandrer seg jo hele tiden. For ti-femten år siden var «tribals» populært, nå vil folk ha andre motiver. Jeg er sikker på at det alltid kommer til å være marked for oss, så lenge vi gjøre en god jobb, sier hun.

Politiet: – Ingen konkrete episoder

Krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen, bekrefter overfor f-b.no at de ikke har besøkt lokalene i forbindelse med straffbare forhold de siste årene.

– Jeg kommer ikke på noen konkrete episoder, sier Albertsen.
Han forteller likevel at de holder lokalene under oppsikt.

– Vi er fullstendig klar over House of Pains tilknytning til Hells Angels, og jeg kan bekrefte at vi følger med på hva som skjer i lokalene, sier han.            

Comments