Fengslet etter påstått nyttårsran hos Hells Angels


POLITIAKSJON: Lederen i Hells Angels i Tromsø og en annen
mann (24) er siktet for å ha ranet en mann i forbindelse med en
nyttårsfest i MC-klubbens lokaler i Tromsø. Begge er varetektsfengslet.
Her i forbindelse med en aksjon mot klubbhuset i fjor høst. Foto: Sissel Wessel-Hansen
 
9. januar aksjonerte politiet og pågrep en 24 år gammel mann og siktet ham for medvirkning til ran.
Nordlys kjenner til at mannen er fra Nord-Troms og av politiet definert som en såkalt «supporter» for den omstridte MC-klubben Hells Angels.
Politiet mener at han har medvirket til et ran som ifølge Nordlys' opplysninger skal ha funnet sted i Hells Angels' klubblokaler i Tromsø natt til første nyttårsdag.

Skal ha vært på nyttårsfest

Fornærmede i saken skal etter det Nordlys kjenner til, ha vært på nyttårsfest i klubblokalene da han angivelig ble ranet for penger og verdisaker av 24-åringen og en annen mann som også er siktet og varetektsfengslet for ranet.
Sistnevnte er medlem i Hells Angels Tromsø og tidligere straffedømt - blant annet for vold.
Politiet er foreløpig tilbakeholdne med å kommentere saken, som ennå er under etterforskning.
- Jeg vil ikke gå inn på detaljer, men vi etterforsker saken og den siste utviklingen er den nye pågripelsen. Det har sammenheng med etterforskningen vi har gjort og en ransaking på HA-huset 7. januar. I forlengelse av dette har vi pågrepet denne mannen, sier etterforskningsleder Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt.
24-åringen ble 12. januar varetektsfengslet i fire uker av Nord-Troms tingrett, noe han også samtykket til. Fengslingen er begrunnet i faren for bevisforspillelse via påvirkning av vitner. Hvorvidt mannen erkjenner straffskyld eller ikke for siktelsen, ønsker ikke politiet å kommentere.

Utfordrende etterforskning

I fengslingskjennelsen mot 24-åringen fremkommer det imidlertid han er siktet for en rekke forhold i tillegg til det påståtte ranet natt til første nyttårsdag. Blant annet dreier det seg om brudd på legemiddelloven, veitrafikkloven, våpenloven og et annet ran.
- Vi mener dette ranet er relativt likt det han nå er siktet for, sier Myrvoll.
Videre fremkommer det av fengslingskjennelsen at vitner er motvillige til å bidra til politiets etterforskning. «Det er nærliggende å anta at dette skyldes frykt for det miljø hvor saken har sitt utspring», skriver retten.
- Jeg kan bekrefte at det er tilfelle og derfor er det ekstra utfordrende å etterforske en slik sak. Det har sammenheng - mener vi - med tilknytningen dette har til Hells Angels, sier Myrvoll.
 

Comments