Tyskland forbyder berygtet rocker-klub

 
 

Den tyske indenrigsminister Thomas de Maiziere har forbudt den hollandske rockergruppe Satudarah MC i Tyskland efter man i længere tid har kæmpet med den kriminelle rockergruppering i landet.
Forbuddet kommer efter, man har vurderet, at rockerne er 'til fare og en alvorlig trussel' for den offentlige sikkerhed.
- De var aktive i narkotika- og våbenhandel, og blev fordrevet fra Holland, hvor man ikke længere accepterer dem, siger Thomas de Maiziere i følge tyske Bild.

1000 politifolk i aktion
Sammen med forbuddet har det tyske politi i samarbejde med specialenheder ransaget en række rockerborge rundt om i landet, hvor store mængder våben, narkotika og skudsikreveste er blevet beslaglagt.


Bild fortæller, at mere end 1000 politifolk har været involveret i aktionen.
Hos det tyske politi er man tilfredse med dagens udmelding fra regeringen:
- Dette er det første stærke signal til den organiseredekriminalitet. Nu kan efterforskere tage mere konsistente metoder i brug over for dem. Nu må man så kigge på, om man kan forbyde andre grupperinger i det kriminelle miljø, lyder det fra lederen af det nationale politi, Arnold Plinkert.

Udvider i DanmarkSiden sommeren 2013 har den hollandske rockerklub haft klubhus på Laurentsvej i Bagsværd, der efterhånden er blevet en etableret klub i Danmark.

Se også: Satudarah åbner ny afdeling

Vurderingen lyder på, at klubben i Danmark har omkring de 100 personer tilknyttet sig.
Om den nye udvikling i Tyskland vil sende flere rockere fra miljøet til Danmark er endnu uvist.

Comments