HA-prøvemedlemmer efterlyst for drabsforsøg

Marcus Oliver Myhre (tv) og Samy Mayah Larsen, begge 25. Efterlyses nu for drabsforsøget i Værløse. (Foto: Politifoto)

Duoen, der er efterlyst for drabsforsøget i Værløse, er begge del af Hells  Angels' interne hierarki, hvor de ifølge Ekstra Bladets oplysninger er prøvemedlemmer.

I går beskrev Ekstra Bladet, hvordan Interpol nu er gået ind i en international jagt på de to, der sigtes for at stå bag drabsforsøget på en 26-årig mand i Værløse den 3. marts.

I følge politiets opfattelse blev den 26-årige lokket i et baghold og ramt af syv pistolskud, da de to formodede gerningsmænd affyrede skud.

Mod alle odds overlevede den 26-årige, men hans tilstand er stadig kritisk. Han blev skudt i hovedet, brystet, maven og underlivet. Det ene skud gik tværs gennem hans hoved.     


Nordsjællands politi sigter den 25-årige Marcus Oliver Myhre og den 25-årige Samy Mayah Larsen for drabsforsøget. Og politiet mener, at de er flygtet til udlandet, og der er derfor udstedt en international arrestordre på de to 25-årige.

Retten i Lyngby varetægtsfængslede de 25-årige 'in absentia' den 30. marts, og nu har Interpol efterlyst dem offentligt på politi-organisationens hjemmeside.    


Efterlyses kun i udlandetNordsjællands politi har ikke efterlyst de to 25-årige i medierne i Danmark, fordi politiet ikke mener, at der er lovhjemmel til det.

I følge dansk retspleje skal der være en såkaldt bestyrket mistanke - en ekstra kraftig underbygget mistanke - før myndighederne kan efterlyse i Danmark.
- Retsplejeloven kræver, at der skal være en særligt bestyrket mistanke, hvis vi skal efterlyse personer offentligt. Retten i Lyngby har vurderet, at der er kun begrundet mistanke mod de sigtede, og derfor kan vi ikke efterlyse dem. Men Interpol har andre regler.

Sådan sagde anklager Margit Wegge til Ekstra Bladet. Den 26-årige, der blev forsøgt dræbt, har tidligere haft relationer til bande-miljøet, men var nu i bande-exit. Politiet mener, at der var tale om et personligt internt opgør, muligvis med økonomisk motiv.

Sigtet er løsladt igenDen 10. marts fik politiet varetægtsfængslet en 21-årig mand, der ifølge sigtelsen arrangerede mødet mellem skud-offeret og de to nu efterlyste 25-årige.

Den 21-årige er siden blev løsladt, men han er stadig sigtet som formodet 'anstifter' af drabsforsøget. Der blev affyret cirka 14 skud på vejen, og gerningsmændene flygtede i en sort Peugeot 108.
Politi vil ikke kommentere på de eftersøgte duos tilhørsforhold.
- Men selvfølgelig hører vi gerne fra vidner og andre, der enten har set eller eventuelt hørt - eller på anden måde ligger inde med viden omkring drabsforsøget, siger Morten K. Pedersen, efterforskningsleder, Nordsjællands Politi.      

Comments