Fem bandemedlemmer skutt og drept på kort tid

En 20-år gammel mann er det siste offeret etter skytingen i Göteborg. I løpet av to måneder har fem personer blitt skutt og drept i den svenske storbyen.
- Det er den pågående konflikten mellom gjenger som er ute for å kontrollere narkotikaomsettningen som fører til stadig flere skuddvekslinger i det offentlige rom sier politiet.


I fjor ble det registrert 52 skyteepisoder i Gøteborg. Fire menneskerble drept og 21 skadet.Natt til fredag ble en ny bandemedlem i 20 årene skutt og drept..
Kort tid etter skytingen fant man 20-åringenskadet og blodig i Partille, fire mil unna åstedet. Han kom dit i en bil med flere personer og ble forlatt på en bensinstasjon, opplyser politiet. Mannen ble fraktet til sykehus, men livet stod ikke til å redde.

To menn ble skutt og drept og åtte skadd i en restaurant på Vårväderstorget i Bispegården i midten av mars vold i Gøteborg eskalerte. Det har siden vært seks skyteepisoder. Så sent som onsdag skadet en mann i 25-åringenalvorlig da han ble skutt med flere skudd på gatene i gamlebyen. Politiet tror onsdagens skyting kan knyttes til drapet på 20-åringen.

- Dette er komplekse gjengkonflikter, hvor noen kjemper om markedet for narkotikasalg. At de to siste skytingen er relatert kan ikke utelukkes. Det er i fare retning, selv om det er for tidlig å vite sikkert, sier Bjor Blixter.Den drepte 20-åringen var bosatt i Bergsjön og er kjent av politiet fra tidligere. Ifølge Göteborgs-Posten, skal han anses å tilhøre en av fraksjonene i konflikten mellom to gjenger i Bergsjön. Selv mannen som ble skutt i Gamlebyen i onsdag har dukket opp i gjenger.
- Det er bekymringsfullt at det er denne typen skyteepisoder ute på offentlige steder. Men det er svært vanskelig for politiet å hindre dem oppstår når det er en god tilførsel av våpen og mennesker som er villige til å drepe. Det er ikke bare en politiproblem, men et samfunnsproblem, sier Bjor Blixter.

Comments