Ni dræbt - 18 kvæstede i vildt rocker-opgør

Ligene af døde rockere lå spredt på parkeringspladsen i et butikscenter i Waco i Texas, USA, efter et blodigt rocker-opgør søndag.

Politiet oplyser tidligt mandag morgen til nyheds-bureauet AP, at ni blev dræbt og 18 personer blev kvæstede under det voldsomme rocker-opgør.

Foto: AP 
 
Ingen betjente er dog blevet ramt under opgøret, som politiet godt var klar over var under opsejling.

'Det værste jeg har set'- Det er det værste, jeg nogensinde har set i mine 34 år ved politiet, siger betjent W. Patrick Swanton fra Waco Police.

Dramaet begyndte ved frokosttid (amerikansk tid), da fem rivaliserende rockergrupper holdt møde i en familie-restaurant i shopping-centeret. Her skulle man blandt andet drøfte rekruttering og medlemskab.

Umiddelbart tyder det på, at balladen startede på et toilet og herefter bredte skænderier og skyderier sig ind på restauranten og de omkringliggende områder.

Skudt og stukket med kniveDe 18 personer er enten blevet skudt eller stukket med knive, oplyser politiet.
Der var forsamlet omkring 150 til 200 rockere inde i restauranten.

- Vi kendte til mødet mellem rockerne, oplyser W. Patrick Swanton fra Waco Police.
Derfor var der på forhånd sendt tolv betjente fra Waco til stedet. Også politi fra de såkaldte State Troopers bevogtede stedet. Alligevel kom alt ud af kontrol, da rockerne gik amok med skydevåben, knive og køller.

Bandidos set på stedetPolitiet har ikke officielt villet identificere, hvilke rockergrupper, der var til stede. Men mange af rockerne bar veste fra Bandidos og Cossaks.
- Jeg er forbløffet over, at ingen civile er blevet dræbt eller såret, siger betjenten.
Flere er blevet arresteret.

Foto: AP  

Politiet har ingen forklaring på, hvorfor ejeren af restaurant Twin Peaks tillod det store rocker-træf i familierestauranten.
- Ledelsen har åbenbart ønsket dem der og det kunne vi ikke blande os i, siger W. Patrick Swanton til AP.

Flygtede skrigende bortUnder skyderierne flygtede almindelige borgere i indkøbscenteret skrigende bort, mens kuglerne fløj om ørerne på dem.

Politiet afspærrede omgående området og et støre politiarbejde forestår nu med at få opklaret omstændighederne punkt for punkt.

Comments