Politiets nye sangfugl: Sender Bandidos bag tremmer

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ifølge oplysninger til Ekstra Bladet i gang med at optrevle et Bandidos-relateret netværk, angiveligt hjulpet af en afhoppet rocker. (Foto: Kenneth Meyer)
ydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ifølge oplysninger til Ekstra Bladet for tiden i fuld gang med at optrævle et Bandidos-relateret netværk.
 
Det kom senest til udtryk i fredags, hvor en tilsyneladende banal sag om et røveri mod en spillehal blev indledt ved Retten i Nykøbing Falster. Her er tre mænd tiltalt for et mindre røveri mod spillestedet Stubben i Stubbekøbing.
 
Ud over at afdække omstændighederne omkring selve røveriet løfter sagen sløret for, at en tidligere rocker tilsyneladende nu samarbejder med politiet.
 
Vidnede hemmeligtVed fredagens retsmøde blev der ført en række vidner, og ved afhøringen af en af de pågældende blev dørene begæret lukket, så hverken offentligheden eller de tiltalte havde mulighed for at se vidnet eller høre, hvad personen sagde.
 
En ganske opsigtsvækkende fremgangsmåde i en ellers banal røverisag.
Det ’hemmelige’ vidne er angiveligt identisk med politiets nye samarbejdspartner, og ved en aktindsigt i retsbogen er vidnets forklaring på baggrund af dørlukningen heller ikke medtaget.
Med andre ord har den indtil videre unavngivne rocker lagt kortene på bordet og er begyndt at udtale sig om en række forbrydelser, han via sin tidligere position i Bandidos har kendskab til.
 
Uopklaret sagRøveriet mod spillehallen i Stubbekøbing skete i 2011 og var uopklaret, indtil den unavngivne rocker tilsyneladende forklarede politiet om episoden. Det fremgår af dækningen af retssagen i lokalavisen Lolland-Falsters Folketidende, der var til stede under dele af fredagens retsmøde.
 
Forud for røveriet havde en trio af formodede gerningsmænd angiveligt rekognosceret mod spillehallen. Ifølge retsmødet regnede de med at kunne opnå et udbytte på 60.000 kroner. De viste sig dog kun at slippe af sted med 3000 kroner.
 
Sagen om det fire år gamle røveri er ikke enkeltstående. Gennem de seneste måneder har den lokale politikreds gennemført en række anholdelser i rockermiljøet. Det er sket i forbindelse med en bredere vifte af kriminalitet.
 
Grov kriminalitetTorsdag blev en mand eksempelvis ved Retten i Nykøbing varetægtsfængslet i en sag, der kørte for dobbeltlukkede døre.
Manden, der var anholdt samme morgen, blev varetægtsfængslet i foreløbigt 14 dage – det oplyste politiet i en pressemeddelelse.
 
Her blev det samtidig beskrevet, at anholdelsen og fængslingen er et led i den intensive indsats ’mod den grove kriminalitet, der udspringer af rockermiljøet’.
 
Ifølge lokale kilder er manden centralt medlem af rockerklubben Bandidos’ lokale hird på de kanter, og sagen handler angiveligt om narko.
 
Flere anholdelser
Hos politiet vil man ikke at kommentere sagen.
– Torsdagens grundlovsforhør blev holdt for dobbeltlukkede døre, og derfor er der ikke mere at sige til det. Jeg kan bekræfte, at vi hen over de seneste måneder har foretaget en række anholdelser.
– Men vi vil ikke kommentere oplysningerne om, at det skal være en fra miljøet, der samarbejder med politiet, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ekstra Bladet.

Rockere anholdt på stribe
Det er ikke muligt præcist at sætte fingeren på, hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået hjælp af den omvendte Bandidos-rocker i efterforskningen af diverse sager.
Men det er bemærkelsesværdigt, hvor mange anholdelser der er foretaget gennem de seneste måneder.

I begyndelsen af december blev en 21-årig Bandidos-rocker fra det nordvestlige Sjælland anholdt og sigtet i sagen om drabet på 22-årige Edin Fakic, der en decembernat i 2013 blev dræbt af skud i Næstved, mens han lå i sin seng.

Drabet var angiveligt led i en konflikt mellem Bandidos og en gruppering, der nogle måneder tidligere havde brudt med rockerklubben. De pågældende, der efter bruddet kaldte sig Westside Nation, havde indtil da udgjort den lokale afdeling af rockerklubben.

Efterfølgende var der blevet sat ild til flere Bandidos-relaterede ejendomme. Blandt andet klubbens europæiske hovedkvarter, der lå uden for Helsingør. Den store industribygning udbrændte totalt.

Kort efter drabet sagde venner og bekendte til Ekstra Bladet, at den dræbte ikke var medlem af Westside Nation.

Ligeledes i december 2013 blev andre Bandidos-relaterede figurer anholdt i en større sag – også her blev grundlovsforhøret holdt for dobbeltlukkede døre.
– Alle fire er centrale i rockermiljøet, to af dem har ledende poster.
Sådan sagde Kim Kliver dengang i forbindelse med anholdelserne.
Dertil kommer anholdelser i flere mindre sager.

Comments