Bandidos-medlem tømte magasinet og skjøt syv skudd i beinet til 34-åring


Politiadvokat Lars Ole Berge ba torsdag om at 24-åringen ble varetektsfengslet i åtte nye uker.

RA kjenner til at 24-åringen er medlem i motorsykkelklubben Bandidos MC som er i ferd med å reetablere seg i distriktet.

LES OGSÅ: Bandidos etablerer seg på nytt

Når det gjelder skyteepisoden som fant sted natt til 10. desember i fjor, var 24-åringen opprinnelig siktet for grov kroppsskade. Senere har siktelsen blitt utvidet til å omhandle drapsforsøk.

Tømte magasinet

– Han tømte magasinet og skjøt syv skudd i foten til fornærmede. Fire av disse traff i leggen mens de øvrige gikk inn i låret til fornærmede. Det var bare en tilfeldighet at fornærmede ikke døde av skadene han ble påført, sier politiadvokat Lars Ole Berge til RA og fortsetter:

Skape utrygghet

– Og dette er begrunnelsen for at han er siktet for drapsforsøk.
Berge sier at fengslingen er begrunnet med at det vil støte den allmenne rettsfølelse og at det vil skape utrygghet i befolkningen dersom han løslates.
LES OGSÅ: Bandidos nede for telling
– Vår oppfatning at det å løsne skudd på åpen gate under disse omstendighetene, som denne saken gjelder, tilsier at vilkårene etter vår oppfatning er oppfylt, sier Berge.
Fornærmede er en 34 år gammel mann og også en 44-åring er medsiktet i saken.

– Kjørte

Sistnevnte skal blant annet ha ført bilen som 24-åringen skjøt fra.
LES OGSÅ: Drapssiktede tilknyttet Bandidos
Berge sier at så langt har etterforskningen ikke avdekket noe alternativt motiv utover det 24-åringen har forklart til politiet.
– Han sier at det er en handling som fant sted der og da og at det ikke er noe motiv for handlingen, sier Berge og tilføyer:
– Begge de siktede har vært i kontakt med fornærmede og andre personer som har befunnet seg på hans adresse. I etterkant har det oppstått en uoverensstemmelse mellom de siktede og fornærmede som gjør at de avtaler å møtes for å avklare uoverensstemmelsen.
LES OGSÅ: Hells Angels-medlemmer frifunnet igjen
Berge sier at dette møtet ganske raskt ender med at 24-åringen avfyrer skuddene mot 34-åringen.
Når det gjelder 24-åringens tilknytning til Bandidos sier Berge at han ikke ønsker å gå inn på dette.

 




                    
                

Comments