Espen Lies advokater: – Politiet har ikke beviser for kidnappingsforsøk

KAN BLI LØSLATT: Advokatene til Espen Lie og to andre nordmenn sier politiet ikke har beviser for kidnappingsplanene. Foto: Scanpix/TV 2
KAN BLI LØSLATT: Advokatene til Espen Lie og to andre nordmenn sier politiet ikke har beviser for kidnappingsplanene. Foto: Scanpix/TV 2

Nicosia, Kypros (TV 2): De kypriotiske advokatene som bistår ekstorpedoen Espen Lie og to andre nordmenn, tror klientene kan bli løslatt.

Etter en hektisk dag med avhør på Pafos politistasjon i Nicosia, møtte advokatene Soteris Argyrou og Andreas L. Louka TV 2.
De to forteller at Lie og de to andre siktede holder fast på at de ikke hadde planer om å kidnappe ei snart to år gammel jente på vegne av barnefaren i Norge.
– Hva har Espen Lie forklart i dag?
– Han var rolig og sa ikke noe spesielt. Han vet hvorfor han var her og han vil fortelle sannheten om hvorfor han er her, sier Louka til TV 2.
Kypriotisk politi pågrep de tre på en grenseovergang mellom den tyrkiske og greske delen av Kypros. Allerede da hevdet Lie og reisefølget at det var bilhenting de var kommet for.
– De kom til Kypros for å hente en bil, for å selge og kjøpe biler. Det er det som er jobben deres og det har de fortalt politiet, sier Louka til TV 2.

– Kan bli løslatt

Torsdag fremstilles de tre for fengsling. Advokatene tviler på at politiet har nok beviser til å sikte de tre for planer om barnekidnapping.
– Vi må vente å se hva politiet legger frem. Det er ikke sikkert politiet finner noe, og da vil våre klienter bli løslatt. Per nå har de ikke beviser, mener Argyrou.
Kypriotiske medier har meldt at de tre nordmennene har oppholdt seg på Kypros i to uker for å planlegge en kidnapping.

I taxien de kjørte over grensa, fant politiet blant annet utskrifter fra Google Maps og dokumenter med flere adresser på.

Comments