'Kill Them All': Bande opretter attentat-gruppe til krig mod rockere

16x9
Bandegrupperingen Brothas Souljaz, der holder til i Mjølnerparken og Husum, har samlet en særlig skud-enhed til skudattentater mod to andre grupper, mener politiet. Enheden kaldes ifølge politiet 'Kill Them All'. Foto: Privat

Hårdkogt bande fra Mjølnerparken har skabt en gruppe, der ifølge politiet har skudattentater mod fjender som sit primære fokus, viser aktindsigt.

”Kill Them All” – dræb dem alle.
Sådan lyder ifølge politiet navnet på en ny skud-enhed bestående af ’unge ”friske” kriminelle mænd’, som bandegrupperingen Brothas Souljaz fra Mjølnerparken har oprettet som led i en blodig, væbnet konflikt med to andre grupper kaldet B27 og Gremium.

Flere af mændene i gruppen har KTA – ”Kill Them All” - tatoveret på knoerne, og gruppen skal ifølge politiets vurdering være en slags spydspids i en ny blodig bandekrig med skudattentater mod fjenderne som sin primære opgave.

Det kan TV 2 nu afsløre.

Politiet har oplysninger om, at Brothaz Souljaz som noget nyt har sammensat en gruppe af unge "friske" kriminelle mænd, som primært har til opgave at udføre skudattentaterne mod Gremium og B27 i bandekonflikten.
Lene Frank, politidirektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

De opsigtsvækkende oplysninger fremgår af et to sider langt dokument, som TV 2 har fået aktindsigt i hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og som sammenfatter politiets syn på konflikten.
I hvert fald én person har allerede mistet livet som led i skudattenteater undrer konflikten, vurderer politiet – flere andre kunne være blevet dræbt.
- Rigspolitiet Nationalt Efterforskningscenter (NEC) vurderer, at Brothas Souljaz og B27 i alliance med Gremium PG MC Copenhagen Central gennem den seneste tid gensidigt har stået bag flere voldelige attentater, som er rettet mod den rivaliserende gruppering. Der er forøvet drab og drabsforsøg ved skudattentater i det offentlige rum rettet mod klubhus og private adresser, sammenfatter politiet i dokumentet.

Mens medlemmer af Brothas Souljaz siden 2010 er blevet kendt for alt fra narkokriminalitet til mord – herunder i april 2011 på 19-årige Amer El-Chami, hvis brødre i dag skal være en del af miiljøet omkring Gremium – er B27 og Gremium relativt nye navne i den kriminelle underverden i Danmark.
I dokumentet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nævnes det ikke konkret, hvilket nyligt drab politiet sætter i forbindelse med konflikten, men kilder oplyser til TV 2, at der er tale om drabet på en 18-årig mand, som blev skudt i en bil i Husum i 18. december 2015 og døde kort efter.
Brothas Souljaz betragter ifølge politiet området ved Husum Torv som deres territorium, og den 18-årige har ifølge TV 2’s oplysninger relation til gruppen. Det samme havde hans 20-årige storebror, der blev myrdet under et lignende skyderi i samme bydel i 2011.
Drabet på den 18-årige ses altså nu som en del af den voldsspiral, der raser mellem grupperne, og som Brothas Souljaz’ attentat-patrulje, ”Kill Them All”, ifølge politiets antagelser nu er etableret for at hævne.
En hemmelig kilde med indsigt i miljøet vurderer ifølge TV 2's aktindsigt, at konflikten er ”højspændt”.
De seneste to skyderier i den formodede konflikt fandt sted før og efter midnat 1. og 2. februar 2016. I begge tilfælde med Gremium som mål, mener politiet, der resolut har lukket Gremiums klubhus i Haslev i foreløbigt to uger med rockerloven fra 1990’erne som middel.
Det første fandt sted i Måløv – hvor en person, M, med tilknytning til Gremium har boet siden maj 2015. Her blev der 1. februar kl. 22.20 affyret en stribe skud mod en ejendom. Politiet fandt 9 afskudte patronhylstre. Ingen blev ramt.
Og et par timer senere - kort efter midnat 2. februar 2016 - blev der skudt mod Gremiums klubhus i Haslev. To personer befandt sig ifølge politiet på adressen. Begge sprang for livet. En af mændene lå på en sofa - et skud slog ind gennem vinduet lige over ham. Ingen blev ramt.

Politi: Skud-patrulje sonderede nær klubhus

Forud for skyderierne har politiet kunnet konstatere, at personer fra Brothas Souljaz og ”Kill Them All” i den har patruljeret i personbiler i området omkring Gremiums klubhus i Haslev, fremgår det af TV 2’s aktindsigt.

I en af bilerne, som er blevet brugt til patruljering, er der ”i flere tilfælde fundet skydevåben”.
Gremiums klubhus ligger i et bebygget område i Haslev, hvor der er almindelig færdsel til bl.a. en bokseklub, et erhvervsuddannelsescenter og firmaer, og af TV 2s aktindsigt fremgår det, at der 2. februar 2016 var ”en akut og betydelig risiko for, at personer med tilknytning til bandegrupperingen Brothas Souljaz ville foretage et angreb med skydevåben” på huset.

Dermed var der også, vurderer politiet i dokumentet, risiko for, at et væbnet angreb ville være ”til fare for udenforstående” i nærheden.

At politiet sætter Brothas Souljaz i forbindelse med en konflikt med B27 fra Bellahøjhusene er ikke nogen ny ting.

Politiet daterer konflikten mellem de to grupper tilbage til et drabsforsøg på en Brothas Souljaz-figur juleaften 2013 på Nørrebro i København – angiveligt med økonomi som omdrejningspunkt. Ingen er dømt i sagen, men to personer, som politiet betegner som ledende medlemmer af B27, er sigtet og fængslet i sagen.

24. december 2013
Mand skudt i brystet
TV 2

Politiet mener, at 'den udslagsgivende episode' i konflikten mellem grupperne, politiet betegner som Brothas Souljaz og B27 fandt sted på Frederikssundsvej på Nørrebro juleaften 2013.
Her blev en person, der ifølge politiet er fra Brothas skudt i brystet.
To personer, der ifølge politite er 'ledende' i gruppen B27, er fængslet i sagen siden. Mændene går igen i en række af de episoder, der siden fulgte. De betegnes derfor her som 24-årige YY og 26-årige AL.
 
31. januar 2014
Skyderi i Bellahøj
 TV 2

Personen YY, der ifølge politiet er ledende i B27, beskydes i en bil med et automatvåben. I bilen er også andre familiemedlemmer. Våbnet findes senere i en snedrive.
Ingen er sigtet i sagen, og politiet har ikke mistanke mod hverken konkret gerningsmand eller gruppe.
 
19. februar 2014
Mænd fængslet for skud juleaften
To mænd, der ifølge politiet er ledende i B27, YY og AL, fængslet for skyderiet 24. december 2013. De nægter sig skyldige.
10. december 2014
Skyderi på Amager
. Scanpix

YY og AL, der ifølge politiet er ledende i B27, beskydes på Amager i en episode, hvor to biler jagtede hinanden rundt på Amager.
 
Ingen er sigtet i sagen, men politiet mistænker folk fra Brothas Souljaz for at stå bag.
 
15. december 2014
Skyderi foran moské på Rovsinggade i København
Scanpix

To biler, der tilhører folk fra Brothas, smadres på Nyropsvej i København af blandt andet YY, der ifølge politiet er ledende medlem af B27.
 
Han lokkes senere til Rovsinggade, hvor hans bil bliver beskudt af fem-seks skarpe skud foran moskéen. YY udpeger en 30-årig mand, der ifølge politiet er leder af Brothas Souljaz, som manden bag skuddene. De tre øvrige medgerningsmænd kan han ikke genkende.
 
YY - og to andre med bånd til B27 - trækker senere forklaringerne tilbage i retten. Den 30-årige frifindes i december 2015 efter et år i varetægtsfængsel.
 
28. december 2014
Skyderi i Valby
. Local Eyes - se flere billeder og video på localeyes.dk

En bil med fem unge holder for rødt i Valby, da der bliver afgivet en række skud fra en anden bil.
En 36-årige mand, der ifølge politiet er tilknyttet Brothas, bliver senere anholdt og varetægtsfængslet i sagen. Han er tiltalt for drabsforsøg som led i en bandekonflikt, men nægter sig skyldig.
 
Blandt passagererne i bilen var AL, der ifølge politiet er ledende medlemmer af B27, og fire andre personer fra gruppen. Flere har udpeget den 36-årige over for politiet, men trækker senere i retten deres forklaring tilbage.
 
Den 36-årige idømmes tre års fængsel i december 2015.
 
7. februar 2015
Skyderi på Tagensvej
TV 2

En Skoda Superb kører op på siden af en Mercedes på Tagensvej på Nørrebro og affyret på 1-2 meters afstand mindst otte skarpe skud.
 
Politiet efterlyser siden to brødre, som knyttes til Brothas Souljaz. De er nu tiltalt for drabsforsøg begået som led i en bandekonflikt, men nægter sig skyldige.
 
I den bil, der blev beskudt, sad både YY og AL, der ifølge politiet er ledende medlemmer af B27.
De udpeger to brødre som gerningsmænd, men trækker siden deres forklaringer tilbage. Byretten troede dog på de oprindelige forklaringer, og brødrene blev alligevel idømt otte år og ni måneders fængsel samt ni år og seks måneders fængsel i slutningen af januar 2016.
 
13. august 2015
Overfald på Ladefogedvej
En 22-årig mand, der ifølge politiet er tilknyttet Brothas, overfaldet af 8-10 personer på Landfogedvej i København.
 
Den 26-årige AL, der ifølge politiet er ledende medlem af B27, er mistænkt i sagen. Det samme er en 29-årig mand, der tidligere har været en del af Brothas, men nu er tilknyttet rockergruppen Gremium.
Ingen er tiltalt, og sagen efterforskes stadig.
 
16. august 2015
Skyderi i Valby
TV 2

En 29-årig mand, som ifølge politiet tidligere har været tilknyttet den gruppe, politiet kalder B27, beskydes i Valby, da han sidder i en bil. Ifølge Ekstra Bladet er han i dag en del af rockergruppen Gremium. Konkret skal han være såkaldt sgt. at arms - en slags krigsminister.
 
Bilen rammes af tre kugler, en af dem sårer den 29-årige. Politiet mener, at gerningsmændene skal findes i Brothas Souljaz.
Ingen er tiltalt, og sagen efterforskes stadig.
 
 
 
 

Comments