Oslo-politiet strammer grepet om kriminelt miljø

Etterforskningen, som går under navnet «Operasjon Remotia», førte til at politiet 18. mai gikk til aksjon og pågrep syv personer Fra 19. til 21. mai ble alle syv varetektsfengslet, skriver Dagbladet.


De er siktet for grov frihetsberøvelse av en mann i 45-årsalderen av irakisk opprinnelse. Etter å ha blitt utsatt for grov vold, ble han bortført fra en parkeringsplass på Holmlia i Oslo i september i fjor. Deretter var han savnet i to dager.


Les også:  – Det er flere enslige mindreårige ute på gatene enn myndighetene har oversikt over


Fornærmede har forklart at han klarte å kontakte en kjenning over telefon og senere kom seg i frihet. Andre har forklart at han ble sluppet fri. Bortsett fra en, nekter alle de siktede for å ha noen befatning med saken.


En av de pågrepne skal være lederen av gjengmiljøet. Han er ikke tidligere straffedømt. Mannens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, sier at hans klient nekter straffskyld og avviser at mannen leder et gjengmiljø.


Einar Aas, sjef ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, sier de siktede tilhører et miljø politiet ikke ønsker skal utvikle seg.


Les også:  Politiet: Uriktige identiteter brukt til storsvindel

Comments