Drept 31-åring delte skyte-video på Facebook to dager før drapet

Søndag kveld ble en 31 år gammel norsk-iraner funnet livløs i Åsliveien på Blastad i Asker. Til tross for forsøk på gjenoppliving, sto ikke mannens liv til å redde.
Politiet mener 31-åringen ble drept. Mannen var aktiv i sosiale medier i dagene før drapet. Han delte blant annet en Bandidos-side og en video hvor han skyter med pistol.


Mandag ettermiddag møtte to menn på 27 og 32 år opp på politihuset på Grønland i Oslo og meldte seg for politiet. De ble avhørt samme kveld og senere siktet. Mennene vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag, ifølge politiet.

Mandag kveld skrev VG at 31-åringen ble oppsøkt av de to mennene på sin bopel i Asker, og at det skal ha utviklet seg en voldsom slåsskamp før den fatale hendelsen. Avisen skriver også at 31-åringen og de to siktede mennene skal ha truet hverandre i forkant av drapet.


Delte skytevideo

31-åringen var aktiv i sosiale medier i dagene før drapet. 20. januar lastet han opp en video fra det som ligner en skytebane. Filmen viser mannen løsne 14 skudd mot en blink, før han ser inn i kameraet og spør: «Hvem er kongen nå a?».
Samme dag delte han Facebook-siden til Bandidos MC Drammen på facebookveggen sin.
To dager senere, samme dag som drapet skjedde, retter han sterkt nedsettende skjellsord mot to navngitte personer, som han knytter til den canadiske MC-klubben Rock Machine.


Politiet: – Lå i konflikt med noen

Mandag kveld uttalte politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, at politiet har opplysninger om at avdøde lå i en konflikt med noen.
Hun ønsket hverken å si om det gjaldt de to siktede mennene eller om den drepte 31-åringen hadde tilknytning til et kriminelt miljø.
Metlid ønsket ikke å kommentere Budstikkas opplysninger tirsdag ettermiddag.

Comments