Her hærger kriminel storfamilie


Brødrene med kaldenavnene Aggi, Musti og Buddi er alle kendt af myndighederne. Og det er ikke første gang, at Aggi er i politiets søgelys.

Aktuelt er Aggi tiltalt for sammen med to andre fra Skovlunde at have organiseret, instrueret og tilskyndet sine to små brødre og seks andre i sagen til at opbevare, besidde, forarbejde, fremstille og sælge hash, i alt cirka 34 kilo.

Det har han erkendt i retten, om end han er usikker på, hvor meget hash der egentlig er blevet solgt.
Men han benægter, at det er sket i relation til LTF.
– Hvordan tror du, jeg har det? Politiet har taget alle mine tre sønner. Hvorfor har de gjort det, siger Aggis far, Hani Chehade, til Ekstra Bladet.

Bandebrødre
Hans to ældste sønner har begge under retssagen, hvor der falder dom i næste måned, erkendt, at de er medlemmer af bandegrupperingen Loyal to Familia, som ligger i krig med bandegrupperingen i Værebro, VHK.

Men den yngste af brødrene, Buddi, har, både under afhøring hos politiet og i grundlovsforhøret, hvor han i marts blev varetægtsfængslet, fortalt, at han ikke er medlem af LTF, og at han forsøger at holde sig ude af bandemiljøet. Under politiafhøringen var han ved at få et nervesammenbrud, havde brækfornemmelser og sagde ifølge politirapporten, at ’det ville være direkte selvmord’ at fortælle, hvad han vidste i forhold til LTF.

Han ville ikke fortælle om sin situation, men oplyste, at ’han sad fast’ og gerne ville ud af ’det, der skete i Skovlunde’. Han oplyste, at en anden af de tiltalte, DL, boede i hans lejlighed, fordi han ikke havde råd til at betale huslejen.

Det er i hans lejemål i Blokhaven nummer 16 i stuen mf., at der er foregået omfattende hashhandel ud af stuevinduet i vinter, som Ekstra Bladet afslørede i marts. Han oplyste til politiet, at han ’bare gerne ville have sit liv tilbage’, og at han skulle være startet i et ’comeback-projekt’, som Ballerup Kommune står for.

I 1988 kom de tre brødres far, Hani Chehade, og hans hustru til Danmark sammen med døtrene Maha, der dengang var ni, den femårige Amiraa og sønnen Ahmad, som kun var tre år. Med sig havde Hani Chehade, fem søskende, som slog sig ned i Ballerup og Skovlunde. Med børn og børnebørn tæller den palæstinensiske flygtningefamilie langt over 40 personer i Ballerup Kommune. Flere har været i politiets søgelys i forbindelse med alvorlig kriminalitet.
Ahmad Chehade, fætter til de tre varetægtsfængslede, bor også i Blokhaven. Han har tidligere været i Ekstra Bladets søgelys i forbindelse med fupfirmaet Lokal Snerydning. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Efter den første tid i Danmark kom Hani Chehade og familien til at bo i Blokhaven i Skovlunde. Trods de mange år i Danmark taler forældrene ikke dansk, og ingen af dem har nogensinde haft arbejde i landet. Interviewet med Hani Chehade foregår derfor på engelsk.

Sønnerne Mostafa og Mohamed er født i Danmark, og som resten af familien er de opvokset i Blokhaven. Her har de haft adresse i 25 år. Først i en stuelejlighed i nummer 14. Men sidste år flyttede familien til en lejlighed på 1. sal i nummer 25 i Blokhaven. Lige ovenover bor en bror til Hani og hans familie. Fire andre søskende og deres familier bor i Ballerup, oplyser Hani.

Hani Chehades tre sønner har alle fået lejligheder i Blokhaven. Storebror Ahmad, kendt under kælenavnet Aggi, bor med sin kone i nummer 17. Lillebror Mohamed ’ Buddi’, 19, bor i Blokhaven 16. Og de mellemste af brødrene i nummer 11, 2. sal mf. Alle lejligheder spiller en central rolle i sagskomplekset mod de 11 tiltalte.

Hjemme-produktion
Lejligheden i nummer 11 betegnes af politiet som produktionslejligheden, hvor der ifølge politiets opfattelse er produceret joints, og hashen er blevet pakket i små klumper .

Nummer 16, stuen mf. er salgslejligheden, hvorfra der ifølge politiets opfattelse dagligt i snit er solgt ikke under 132 gram hash i perioden 19. februar til 14 marts i år. Også hos Storebror Ahmad, Aggi, er der beslaglagt betydelige mængder hash, ligesom der er fundet hash i hans postkasse og i en pose, hvori også lå et par sokker med Ahmads dna.

Også andre familiemedlemmer i Chehade-familien har været i politiets søgelys. En af dem er Samih Chehade, fætter til de tre brødre.
Samih Mohamad Chehade er fætter til de tre varetægtsfængslede brødre fra Skovlunde. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Stråmænd
I december 2010 var Samih og fætteren Ahmad fra Blokhaven 3, i søgelyset, da Ekstra Bladet afslørede, at fupfirmaet Lokal Snerydning havde franarret danske husejere tusinder af kroner. De to fætre var blevet indsat som stråmænd i to firmaer, som den dømte selskabstømmer Jens Sejerø-Olsen stod bag. Ahmad Chehade var nogle måneder i 2010 indsat som direktør i Lokal Snerydning
– efter eget udsagn for at ’komme af med noget skattegæld’. Fætteren Samih var ligeledes stråmand. Han blev i 2010 indsat som direktør i firmaet Fair Play Media, som stod for markedsføringen af Lokal Snerydning. Da Ekstra Bladet konfronterede Samih Chehade i 2010, truede han med at smadre journalistens briller.

Kort om Loyal To Familia


I midten af januar i år blev der stiftet en ny gadebande i Københavns-området.
Navnet er Loyal to Familia, kaldet LTF. Banden består primært af gamle kendinge af politiet fra Blågårds Plads, Skovlunde, Tingbjerg og Kokkedal.

Ekstra Bladet skriver første gang om den nye bandegruppering 26. januar i år. Samme dag møder 50-60 bandemedlemmer op ved Forum i København. Bandens talsmand siger, at gruppen er i konflikt med ’dem fra Værebro’.
– Vi har dannet Familia for at manifestere et broderskab mellem os fra Blågårds Plads og vores brødre andre steder i og omkring København. Dem fra Værebro er de eneste, vi er i konflikt med, sagde en bande-talsmand til Ekstra Bladet.
 

Comments