Hells Angels har diskret flyttat ut från sina lokaler på Stockholmsvägen

 
Hells Angels MC lokalavdelning har lämnat sina lokaler på Stockholmsvägen i centrala Norrköping – och flyttat ut på landet.

Några klara besked är inte helt lätt att få. Men en sak är bekräftad: hyreskontraktet på Stockholmsvägen 18, bara ett stenkast från polishuset, är uppsagt av den man, en 48-åring, som utpekas som president för HA i Norrköping. Det skedde för något mindre än två månader sedan, 24 september. Så mycket mer än så vill Bernhard Lebourne, på Lebourne Real Estate AB i Spånga, som äger fastigheten, inte säga. Lebourne uppgav dock när HA flyttade in i lokalen, i maj 2009, att han blivit lurad och inte hade en aning om vilka som skulle ta över. Bara ett halvår senare, på Nyårsafton 2009, sattes också skylten "Hells Angels Norrköping" upp vid entrén. Då blev föreningen en av elva fullvärdiga medlemmar i den svenska mc-organisationen.

 Enligt uppgifter till Folkbladet kan det kriminella mc-gänget från och med nu hålla till på en adress bara någon halvmil utanför Norrköping, i Eksund. En avsevärt mer avskild och svårbevakad plats än den tidigare lokalen.

Även Norrköpingspolisen är förtegen i ärendet. – Frågan är om de har flyttat eller inte, säger Anne Asp, områdeschef. Hon fortsätter: – Det har säkert varit besvärande för dem att ha sin lokal på Stockholmsvägen.

Vi har inte backat när det funnits anledning till husrannsakan eller för att hämta folk där. Blir det svårare att ha koll nu? – Det är inte en "plats" vi har koll på, utan personer. Jag är inte alls orolig att arbetet från vår sida försämras. Vi kommer vidta nödvändiga åtgärder och ha en fortsatt nolltolerans.

Comments