Polisen: Annat kriminellt gäng bakom misshandeln av Soldiers of Odin

 
Polisen går nu ut med ny information kring bråket i Borlänge där medlemmar ur Soldiers of Odin och personer med kopplingar till Bandidos ska ha varit inblandade i bråk. Enligt polisen stod en annan gruppering för den misshandel som ägde rum.


Enligt uppgifter till DT konfronterade personer med kopplingar till det kriminella MC-gänget Bandidos den grupp av Soldiers of Odin-medlemmar som patrullerat gatorna i Borlänge.

Att det var personer med kopplingar till Bandidos som stod för misshandeln av Soldiers of Odin-medlemmarna är något som polisen, från att tidigare inte ha släppt några detaljer i ärendet, i dag förnekar.

– Vi har indikationer på ett helt annat gäng. De är oerhört brottsaktiva just nu i Borlänge, säger Kenneth Lind vid polisen i Dalarna.
Är det några gripna?
– Inte i det här ärendet. Det pågår en förundersökning.


Klarlagt är att det var personer ur Soldiers of Odin som blev misshandlade. En bil blev också sönderslagen.
– Det var bråk på flera håll i stan. Som vi tolkar det så finns en koppling mellan det som hände vid Burger king, Max och Kupolen.

Även i ljuset av polisens utredning står DT:s uppgiftslämnare fast vid att personer kopplade till Bandidos på något sätt konfronterats med Soldiers of Odin i Borlänge den aktuella natten. Det är dock inget polisen har någon kännedom om, enligt Kenneth Lind. Soldiers of Odin har själva förnekat detta.

Dalaavdelningen av Soldiers of Odin, ett nätverk med kopplingar till den högerextrema rörelsen, bestämde sig efter händelsen att lägga ner sin verksamhet. De har själva förnekat att organisationen är rasistisk.

DT har varit i kontakt med Bandidos lokalavdelning i Sandviken, som avböjer att kommentera.
http://www.dt.se/dalarna/borlange/polisen-annat-kriminellt-gang-bakom-misshandeln-av-soldiers-of-odin

   LÄS OCKSÅ: Flera aktivister i Soldiers of Odin Dalarna dömda för brott.
LÄS OCKSÅ: Nu finns Soldiers of Odin i Dalarna.
LÄS OCKSÅ: Flera fall av grov misshandel i Borlänge 

Comments