Tullens oväntade fynd: 1 kilo amfetamin i kalsongerna



När tullen stoppade bilen på Öresundsbron reagerade man på att en passagerare i bilen svettades ymnigt.
"Jag lade märke till att passageraren var mycket nervös, hans händer darrade när han lämnade fram sitt resedokument, samtidigt som han svettades ovanligt mycket i ansiktet", skriver passkontrolanten i en beslagsrapport.


Vid en närmare kontroll avslöjades orsaken till mannens ångestsvett: i sina kalsonger hade mannen en påse med nästan ett kilo amfetamin.



I gryningen den 3 december rullade en vit skåpbil in på kontrollstationen vid Lernacken via Öresundsbron. I bilen sitter två män, och passkontrollanten noterar att passageraren, en man i 20-årsåldern, verkar mycket nervös. Mannens händer darrar och han svettas kraftigt. Och plötsligt förstår han inte frågorna som ställs till honom på engelska.


Vid en utförligare kroppsbesiktning uppdagas källan till mannens nervositet: i mannens kalsonger finner tullpersonalen en genomskinlig plastförpackning innehållandes, enligt vad mannen själv erkänner på studs, ett kilo amfetamin.


Behövde pengar

Enligt vad den misstänkte mannen själv berättat i polisförhör var det första gången han smugglade narkotika. Uppdraget fick han från personer i mannens hemland och han uppger att han förvarat påsen med narkotika i kalsongerna hela vägen genom Tyskland och Danmark. Orsaken till smugglingen var att mannen behövde pengar.


Ville se Öresundsbron

Mannen som körde bilen har i förhör uppgett att han inte hade en aning om att hans passagerare transporterade narkotika, att han gick med på att köra bilen för att han behövde lite träning på att köra och långt och att han såg turen som en möjlighet att se bron mellan Danmark och Sverige.
Förundersökningen mot föraren har lagts ner. Den man i 20-årsåldern som hade amfetaminet i kalsongerna åtalas nu för grov narkotikasmuggling. Han har erkänt brottet.


Sweden - Exp.

Comments