Henk Kuipers is, naar vandaag is gebleken, niet overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting

Henk Kuipers is, naar vandaag is gebleken, niet overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting, maar naar de afdeling beheersproblematische gedetineerden (BPG) van de penitentiaire inrichting Vught.

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland blijkt Roy Van der Wal, de advocaat van Henk, verkeerd te hebben geïnformeerd, een juridische doodzonde! Het heeft er alle schijn van dat deze zaak meer nodig heeft dan de processtukken bevatten.

De kern van de zaak, zoals ik die ervaar, is simpel: Eén bewijsstuk is geen bewijs! Informatie binnengekomen bij én verkocht door Meld Misdaad Anoniem, is verre van bewijs, het is slechts richtinggevend. Bewijzen is veelal onmogelijk, aannemelijk maken kan alleen na uitgebreide toetsing. Pas als de aangetoonde feiten de anonieme melding onderschrijven kan de melding naar eer en geweten worden gebruikt.

Uit de beschikbare informatie blijkt echter dat er direct gehandeld is! Van voornoemde kán dan ook nooit sprake geweest zijn. Geen toets, wel zeer ernstig in de persoonlijke levenssfeer aangetast!

Concludeerd is het is de hoogste tijd om met de vuist op tafel te slaan! Het strafrechtelijk proces is vanaf dag één ondergeschikt aan politieke belangen waarbij de waarheid aangenomen wordt als de eigen ervaring van de werkelijkheid! Op naar 17 september, hopende dat de Rechtbank Groningen nadat officier en advocaat de degens hebben gekruist recht zal spreken!


Holland - MC & Gjengkriminalitet/JD-TBM Holland.

Comments