PET: Rocker var bodyguard for Sass



POLITIK 25.06.12 kl. 18:37
Henrik Sass Larsen (S) har offentliggjort det PET-notat, som Justitsministeriet har valgt at udlevere til gruppeformanden. Illustration: Justitsministeriet

PET: Rocker var bodyguard for Sass

OPDATERET 25.06.12 KL. 18:51
Aflytning af rocker og prospect førte PET på sporet af Henrik Sass Larsen.
Henrik Sass Larsen (S) har netop offentliggjort det PET-notat, som Justitsministeriet tidligere på dagen besluttede at udlevere til gruppeformanden.
Efter at have talt med sin advokat modtog pressen kopier.
Dermed kan alle nu få indsigt i, hvad der i sin tid var årsagen til, at Henrik Sass Larsen ikke blev sikkerhedsgodkendt og dermed gik glip af den ministerpost, som han efter alt at dømme ville have fået.

Bodyguard

Af notatet fremgår det blandt andet, at PET kom på sporet af Henrik Sass Larsen, da der i forbindelse med skyderi i bandekonflikten mellem Bandidos og Black Cobras blev etableret aflytninger af et ledende medlem i Bandidos Coast Town og et prospect i Bandidos Coast Town.
"Efter aflytningernes iværksættelse fremgik det hurtigt og meget tydeligt, at ... havde hyppig og løbende kontakt med ... Det fremgik ligeledes at MF Henrik Sass Larsen var vidende om denne kontakt og Henrik Sass Larsen har i mindst et tilfælde benyttet sig af ... position som ledende rockermedlem, idet ... har ageret "bodyguard" for ... og Henrik Sass Larsen ved en episode i Hugo's Vinkælder i Køge," skriver Politiets Efterretningstjeneste i notatet.
Navnene på de aflyttede er blevet fjernet.

I byen sammen

I notatet står der videre, at Henrik Sass Larsen havde nær kontakt til en af de to aflyttede personer.
"Mht. til Henrik Sass Larsen så kan det ud fra aflytningerne konkluderes, at ... og Henrik Sass Larsen ofte plejer omgang og de to går i by sammen bl.a. i Køge. Ud fra samtalerne kan det konkluderes, at Henrik Sass Larsen har et særdeles godt kendskab til ... forbindelse til ... og Henrik Sass Larsen har i mindst et tilfælde benyttet sig af ... position som ledende bandemedlem, idet ... har ageret vagt/bodyguard."http://jyllands-posten.dk/politik/article4733756.ece

Comments