Åtal för attacken mot mc-klubb skjuts upp


Åtal för attacken mot mc-klubb skjuts upp

De 18 män, varav flera från nordvästra Skåne, som är misstänkta för attacken mot en mc-klubb i Kalmar får räkna med att sitta inlåsta hela sommaren.
HELSINGBORG. Åtalet skulle ha lämnats in onsdag 27 juni, men polis och åklagare är långt ifrån färdiga med förundersökningen. Därför har åklagaren nu begärt att de misstänka männen ska sitta häktade ytterligare en månad. Men enligt uppgift kommer utredningen inte hinna bli klar då heller, utan en mer rimlig gissning är att åtalet kommer först i slutet av augusti.
Samtliga misstänkta nekar till anklagelserna och därför kommer det att ske omhäktningsförhandlingar under onsdagen.
Några av de häktade är medlemmar i Hells Angels men de allra flesta är medlemmar eller anhängare till supportergruppen Red & White Crew.
Samtliga är misstänkta för grov misshandel, grovt rån och grov skadegörelse. Brottsrubriceringar som vanligen leder till långa fängelsestraff vid fällande dom.
Det är ännu inte helt klart varför mc-klubben Svineri MC utsattes för den brutala attacken när man höll sin vårfest den 5 maj. Polis och åklagare har lagt locket på och domstolen har dessutom belagt advokaterna med yppandeförbud.
Men enligt uppgifter från folk i bikermiljön går svaret att hitta i konflikten mellan Hells Angels och Outlaws MC.http://hd.se/skane/2012/06/26/atal-for-attacken-mot-mc-klubb-upp/

Comments