Åtalas för misslyckad utpressning


Åtalas för misslyckad utpressning

Två män som sa sig komma från Outlaws MC skulle tvinga till sig 30 000 kronor av en man i Gantofta. Men utpressningen misslyckades och nu har männen åtalats.
HELSINGBORG. En söndagskväll i början av juni fick en man i Gantofta ett oväntat besök. Två män kom dit och krävde honom på 30 000 kronor. Männen talade också om att de kom från Outlaws MC och att offret hade fem dagar på sig att betala samt att han skulle tänka på att han hade mycket att förlora.
Offret fattade ingenting och stängde helt enkelt dörren. Men sen bestämde han sig för att filma utpressarna med sin mobiltelefon.
Detta blev ett ypperligt bevis för polisen som en vecka senare grep de två männen i deras bostäder i Höganäs. Och i förhör har männen erkänt att de varit på platsen, att de skulle hämta pengar men nekar till att ha något med Outlaws MC att göra.
Men polisens undersökning av den ene höganäsarens mobiltelefon ger ett helt annat besked. Han poserar till exempel på en bild med en Outlaws-väst. Han har också sms-kontakt med en Outlaws-medlem om den aktuella utpressningen där medlemmen frågar hur det går med ärendet i Gantofta...
I ett annat sms skriver höganäsaren att "Hells Angels är inte så glada på mig i dag". Och slutligen får han ett sms med rådet att inte synas med Outlaws eftersom han då riskerar att skjutas.
Den andre höganäsaren har inga synliga kopplingar till Outlaws MC och förnekar också att han har något som helst med dem att göra.
Offret för utpressningsförsöket, en tvåbarnspappa med ett vårdyrke, har inget kriminellt förflutet, har inga kopplingar till bikerkulturen och säger sig inte förstå varifrån påståendet om skulden kommer.
Det enda han spontant kan komma på är att han berättat att han skulle få tillbaka 24 000 kronor på skatten, att den informationen kanske spridits till utpressarna och att de tänkte skrämma till sig pengarna.

Comments