Frykter norsk Hells Angels-deltakelse i MC-krig


TAR AVSTAND. Talsmann for Hells Angels MC Norge, Rune Olsgaard, sier at tysk politi ikke trenger frykte innblanding fra norske medlemmer. (Foto: NTB scanpix)
Tysk politi frykter norske medlemmer skal verve seg til MC-krig i Tyskland.

Det er etter at den tyske Hells Angels-presidenten, Andre Sommer (47) ble skutt på åpen gate i Berlin, at tysk politi frykter at de er på randen av en ny MC-krig.
Sommer ble truffet med flere skudd og lå på sykehus i nærmere en måned, før han ble utskrevet sist uke. Ifølge tysk presse tror politiet at Bandidos sto bak drapsforsøket, og nå frykter man at det vil bryte ut krig mellom grupperingene.

Nekter å snakke

Sommer skal ikke ha ønsket å gå i avhør med politiet for å fortelle hvem som sto bak drapsforsøket.
I et internt skriv som ble sendt til politiet i alle de store byene i Tyskland forrige uke, ble det gitt ordre om grundig kontroll av alle skandinavisk-registrerte kjøretøy som oppholder seg rundt klubbenes tilholdssteder, skriver den tyske avisen Tagesspiegel.

– Vi drar ikke

Ifølge samme avis frykter politiet at de skandinaviske medlemme skal komme til Tyskland for å gi støtte til sine tyske medlemmer.
Talsmann for Hells Angels MC Norge, Rune Olsgaard, sier til ABC Nyheter at norske medlemmer ikke vil komme til å bidra i en eventuell krig.
 Vi har ikke tenkt tanken på å dra til Tyskland. Dette er tåplige påstander fra tysk presse og politi, sier Olsgaard.

Svært liten fare

Ifølge tysk presse venter miljøet på en hevn etter drapsforsøket på Andre Sommer. Hittil er to medlemmer av Bandidos blitt skutt, men de kom fra det hele med lettere skader.
Flere klubber som tidligere var Bandidos skal ha hoppet over til erkerivalen Hells Angels i frykt for represalier.
Etter at den tyske Hells Angels-presidenten ble skutt fryktet politiet at det ville føre til krig mellom MC-gjengene over hele Europa. Etter det ABC Nyheter forstår, er det lite som tyder på at den spente situasjonen vil ha noen påvirkning i det norske MC-miljøet.
Ifølge kilder ABC Nyheter har vært i kontakt med, skal miljøet være rolig og det skal være svært liten fare for konflikt mellom klubbene i Norge.

Comments