HA og Bandidos samlet inden retsforhør



HA og Bandidos samlet inden retsforhør


Medlemmer fra de rivaliserende rockergrupper Hells Angels og Bandidos er torsdag morgen mødt op foran retten i København.
Årsagen er et såkaldt indenretligt forhør af en 31-årig Bandidos-rocker, der i sommer blev udsat for et drabsforsøg på Lyngbyvej. Seks personer sidder varetægtsfængslet for drabsforsøget mod den 31-årige, der blev forsøgt kørt over og tævet med en hammer og et baseballbat. Flere af de seks er den 31-åriges tidligere brødre fra Bandidos, der siden er blevet medlem af Hells Angels. En enkelt af de seks er i 1999 dømt for drab på en HA-rocker. Noget, Bandidos dengang svor hævn for.

Læs også: Tyskland jager danske rockere
Det ventes, at den 31-årige han i dag vil afgive en forklaring mod de seks, der skal føre til, at politiet rejser tiltale i sagen.
Mellem 60-80 Bandidos-rockere mødte i første omgang op - formodentlig for at støtte den 31-årige - og de blev mandsopdækket af et betydeligt politiopbud, herunder to på hest.
Kort før retsmødet kl. 09.30 ankom 10-15 HA-rockere og -lærlinge. Gruppen, der blandt andet talte én af de 15, som tidligere blev dømt for et kæmpe våbenlager i den store rockersag i Glostrup, stod først helt tæt op ad hinanden.
Der var, som flere flere betjente udtrykte det, 'spændinger' mellem rockerklubberne, og politiet slog en ring rundt om dem. Tre civile politifolk - alle i shorts - stillede sig i mellem klubberne, der rykkede hver til sit foran byretten.
Drabsforsøget menes dog ikke at være begrundet af rivaliseringen mellem de rivaliserende rockergrupper. Overfaldet skete nemlig før de fem anholdte i sagen blev medlemmer af Hells Angels.
Da retsmødet blev sat, var alle de seks HA-rockere og -lærlinge tilstede for at høre ofrets forklaring. Mindst 20 betjente flankerede dem i retssal 27, og en af de seks, 22-årige TJ, ganske tæt på at komme i klammeri med en betjent. Angiveligt ønskede han ikke, at betjenten rørte ved ham, og løftede truede sin ene hånd mod betjenten. Rockeren, der tidligere er dømt for drabet på en Bandidos-rocker var bæltefikseret.
Der er endnu ikke rejst tiltale i sagen, og med henvisning til den videre efterforskning, samt at det ville bringe den 31-årige Bandidos-rocker i fare, hvis retsmødet var offentligt, lukkede dommer Karen Duus Mathiesen dørene for pressen.

Comments