Jointrygning og rockerfred foran byretten


Jointrygning og rockerfred foran byretten

Bandidos-rocker næsten tævet ihjel - nu forklarer han sig i lukket retsmøde
11:39, 12. jul 2012 | Sune Fischer
Bandidos er mødt talstærk frem foran Københavns Byret. (Foto: Jan Unger)
Bandidos er mødt talstærk frem foran Københavns Byret. (Foto: Jan Unger) Se stort billede |  Del
Drevet av Oversetter





SocialTwist Tell-a-FriendSend artikel
Mænger sig - det gør de ikke. Men både HA'ere og støttemedlemmer samt Bandidos og deres entourage tilstede foran Københavns Byret. Om end Bandidos er klart i overtal.
Fem Bandidos-rockere fejrede den sparsomme sommersol med en kraftig joint. Måske for at anspore sommerens i forvejen ophedede hashdebat, eller måske var det bare for hyggens skyld.
Ingen rockere ønskede ikke at kommentere fremmødet.
- Vi står bare og nyder solen, sagde et kendt ansigt i rockerflokken.
Lukket retsmøde
Baggrunden for fremmødet skyldes et såkaldt indenretsligt forhør, hvor et offer med tilknytning til Bandidos forklarer sig foran en dommer, anklager og forsvarerne for de sigtede i sagen.
Overfaldet skete i september i fjor, hvor den 31-årige Bandidos-rocker blev overfaldet på Lyngbyvej i København. Overfaldet var så voldsomt, at offeret var i akut livsfare. Kun hurtig ambulanceuderykning og lægehjælp reddede rockerens liv.
Ved overfaldet blev rockeren tævet med køller, en hammer samt påkørt af en bil. Flere af de seks sigtede er selv tidligere Bandidos-rockere. Men ifølge kilder er selve årsagen til konflikten af nyere dato.
Indbrud bag overfald
Politiet har tidligere meldt ud, at en personlig strid omkring et indbrud kan være den direkte baggrund for overfaldet.
Efter overfaldet er de seks blevet indrulleret i Hells Angels, hvilket blev taget ilde op af Bandidos.
Kredsen omkring de seks røg på røv og albuer ud af Bandidos for en årrække siden. Efterfølgende fulgte en turbolent periode, hvor både de de udstødte og deres tidligere rockerbrødre jagtede hinanden.
Stort fremmøde
- Vi mener ikke, at der om tale om et klubanliggende mellem Hells Angels og Bandidos, har Knud Hvass, efterforskningschef, afdelingen for organiseret kriminalitet, Købehavns Politi, tidligere forklaret.
Det bekræftes af kilder i miljøet.
Godt 50 Bandidos-rockere er samlet foran byretten, mens HA-delegationen tæller 10-15 stk. Årsagen til HA's fremmøde skyldes, at de sigtede også er fragtet til byretten. Men da dagens retsmøde holdes for lukkede døre, er det kun deres forsvarere, der til stede ved selve det indenretslige forhør.
Ifølge BT var en af de seks sigtede tæt på at komme i klammeri med en betjent, fordi rockeren følte sig gået for nær.
Der er endnu ikke rejst tiltalte i sagen. Blandt andet fordi, politiet for godt en måned siden anholdt den sjette sigtede, hvilket medførte yderligere efterforskning i sagen.
Ud over rockerne er også politiet til stede. Vanen tro ved rockertræf foran en retsbygning, er også Skat mødt frem.

Comments