Kommune brukte en million på å bli kvitt Bandidos


Regjeringen mener norske kommuner er for naive i forhold til kriminelle MC-klubber. I Kristiansand betalte kommunen over en million kroner for å bli kvitt Bandidos.
Del med andre:

 
MANDAL-KLUBB: MC-klubben Aviators holder til i Mandal.MANDAL-KLUBB: MC-klubben Aviators holder til i Mandal. Foto: TV 2Både Outlaws og Hells Angels er på fremmars i Norge, blant annet ved å rekruttere lokale MC-klubber inn i sitt nettverk.
Ikke gjort noe
En av disse klubbene er Aviators i Mandal kommune. Aviators har blitt en stor støtteklubb til Hells Angels. Likevel har ikke Mandal gjort noe for å stoppe dem.
– Vi har ikke gjort noen ting for å prøve å bli kvitt dem, men det er jo først nå at det er blitt satt litt fokus på det fordi Hells Angels går aggressivt ut med å skaffe seg support, sier ordfører i Mandal kommune, Alf G. Møll (Frp).
IKKE GJORT NOE: Ordfører i Mandal kommune Alf G. Møll (Frp) innrømmer at Mandal ikke har gjort noe for å bli kvitt mc-klubben i byen.IKKE GJORT NOE: Ordfører i Mandal kommune Alf G. Møll (Frp) innrømmer at Mandal ikke har gjort noe for å bli kvitt mc-klubben i byen. Foto: TV 2
Kjøpte klubbhus
Da Kristiandsand ville kvitte seg med Bandidos kjøpte de klubbhuset til MC-klubben. Fortjenesten klubben fikk ble bra. Bandidos kjøpte bygget fem år tidligere for 650.000 kroner, mens Kristiandsand kommune la på en million kroner. Dette var penger som gikk rett i klubbkassen.
– Var det riktig å gi dem over en million som de kunne legge rett inn i klubbkassen?
KJØPTE HUS: Kristiandsand kommune kjøpte Bandidoss klubbhus for å bli kvitt med klubben.KJØPTE HUS: Kristiandsand kommune kjøpte Bandidoss klubbhus for å bli kvitt med klubben. Foto: TV 2– Ja, helt klart. Ut fra den opplevelsen en hadde med den etableringen, den frykten de skapte og det vi så i forhold til reruttering av ungdom, så var det helt klart riktig, sier Olaf Haugen ved Kriminalforebyggende avdeling i Kristiandsand kommune.
Naive kommuner
Regjeringen mener at mange norske kommuner har vært for naive med hensyn til de kriminelle MC-miljøene.
– Noen kommuner har nok det. De har ikke sett at noen av disse MC-klubbene driver med organisert kriminalitet, sier Astri Aas Hansen, statssekretær i Justisdepartementet.
Onsdag samles representanter for 18 norske kommuner, norsk politi og justiskomiteen i København for å diskutere hvordan de skal stanse de kriminelle MC-miljøene.
– Det er kriminelle personer som utgjør disse gjengene. Det er ikke i noen sin interesse at det rekrutteres enda flere personer inn i organisert kriminalitet, sier Hansen.

Comments