Politiet frykter ny MC-krig


Politiet frykter ny MC-krig

– Det er spenninger innad i det kriminelle MC-miljøet. Det kan smelle, advarer Atle Roll-Mathisen i Kripos.
Del med andre:
 
BEKYMRET: - Der er spenninger innad i MC-miljøet, sier Atle Roll-Mathisen, leder for taktisk etterforskning, Kripos. BEKYMRET: - Der er spenninger innad i MC-miljøet, sier Atle Roll-Mathisen, leder for taktisk etterforskning, Kripos. Foto: TV 2De kriminelle MC-klubbene rekrutterer stadig flere medlemmer og støttegrupper. I Norge er både Hells Angels og Outlaws på jakt etter støtte hos lokale MC-klubber, for å stå sterkere. Noe som nå har ført til med spenning i miljøet.
– Det er spenninger innad i det kriminelle MC-miljøet. Det er særlig forholdet mellom Outlaws og Hells Angels, og det faktum at Outlaws stadig ekspanderer og utfordrer Hells Angels posisjon, sier Atle Roll-Mathisen, leder for taktisk etterforskning, Kripos.
– Har vokst de siste årene
Torsdag var representanter fra en rekke norske kommuner, norsk politi og stortingsrepresentanter UROET: Politiet frykter er redd det kan smelle mellom MC-gjenger i Norge.UROET: Politiet frykter er redd det kan smelle mellom MC-gjenger i Norge.i København for å lytte til sine danske kollegaer.
– Det kriminelle MC-miljøet er jo veldig stort. Vi kan se av tallene de siste årene at det faktisk har vokst, sier Per Larsen, spesialrådgiver i København kommune.
Fredsavtalen mellom Hells Angels og Bandidos i Danmark ble brutt i juni i fjor, da medlemmer fra Bandidos Aalborg gikk over til Hells Angles.
PÅ SKOLEBENKEN: Representanter fra norske kommuner, politi og flere stortingspolitikere vvar i København for å lære av danskenes erfaringer med kriminelle MC-miljø.PÅ SKOLEBENKEN: Representanter fra norske kommuner, politi og flere stortingspolitikere vvar i København for å lære av danskenes erfaringer med kriminelle MC-miljø. Foto: TV 2
– Det kan smelle
– Det kan kan smelle. Vi har eksempler på det i Norge. Vi husker alle sammen brannen i Drammen, men vi har også andre episoder hvor man skyter på hverandre, man juler opp folk, man truer folk, sier Roll-Mathisen.
Blant de som deltok på møtet i København var leder for Stortingets justiskomité, Per Sandberg.
– Jeg registrerer den frykten som er hos politiet. Og jeg tror ikke den er ubegrunnet heller. For det er jo en viss form for kamp mellom klubbene, sier Sandberg.http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/politiet-frykter-ny-mckrig-3452018.html

Comments