Stortingspolitiker fikk knivdrept kanin i posten


Thor Lillehovde (Ap) fikk drapstrusler og en knivdrept kanin i posten etter sitt oppgjør med MC-kriminelle i Ringsaker.
Del med andre:
 
Tidligere ordfører i Ringsaker og medlem av justiskomiteen på Stortinget, Thor Lillehovde, anmeldte over 100 trusler etter sine oppgjør med MC-kriminelle og rasister.
Lillehovde var ordfører under det såkalte «Slaget om Brumunddal» og opplevde store ubehageligheter i etterkant da kommunen la til rette for at MC-miljøer fikk lokaler i et tidligere industrianlegg.
Fikk knivdrept kanin i posten
Dagen etter et møte med miljøet som nå tilhører Hells Angels fant han en knivdrept kanin i postkassen.
– Jeg tok initiativ til et møte med disse «gutta» og sa at de var uønsket i et slikt hus. Vi tok opp saken etter at det hadde vært noen ville fester i lokalene. Etter det fikk jeg noen ubehageligheter, sier Lillehovde til Hamar Arbeiderblad.
– Det toppet seg da jeg fant en knivstukket kanin i postkassen, sier han.
– Du er dum hvis du ikke blir redd
Som medlem av justiskomiteen på Stortinget jobber Lillehovde for å endre lovverket slik at politiet lettere kan aksjonere mot kriminelle MC-miljøer. I perioden som ordfører anmeldte han over 100 trusler til politiet, deriblant episoden med den drepte kaninen.
– Vi hedmarkinger er ganske sindige. Men sånne signaler er det jo kjent at mafiaen på Sicilia gir. Jeg har ikke noe til overs for slikt og anmeldte saken, sier Lillehovde.
– Du er dum hvis du ikke blir redd når du får drapstrusler. Så dum er jeg ikke, forteller han.
Vil bli kvitt MC-kriminelle
Sammen med resten av justiskomiteen jobber han nå med en stortingsmelding om organisert kriminalitet, både for å kartlegge utfordringene og se hva politikerne bør prioritere. Ett av områdene man ser på er MC-kriminalitet.
– Dette er ettprosentsamfunn som selv sier at de står utenfor loven og velger å leve etter sine egne regler. Dette er en stor industri vi må bli kvitt på Hedmarken, i Norge og i verden, avslutter Lillehovde.

Comments