Tatovører skal kaste lys over afpresning


            Tatovører skal kaste lys over afpresning

               Dansk Tatovør Laug beder sine medlemmer om hjælp til at 
               kortlægge omfang af rockernes afpresning af tatovører


Anonyme røster skal give Dansk Tatovør Laug overblik over, hvor stort problemet med rockeres opkrævning af beskyttelsespenge i tatovørbranchen i virkeligheden er.
Det har lauget besluttet på et nyligt afholdt bestyrelsesmøde.
- Det er ikke sikkert, at alle vil stå frem og indrømme det her. Så vi har valgt at lave et spørgeskema, som giver folk mulighed for at svare anonymt på, om de oplever problemer med afpresning, siger Johnny Hansen, formand i Dansk Tatovør Laug.
I begyndelsen af juli kunne Ritzau afsløre, at danske tatovører er ofre for rockernes brutale afpresning.
En jysk tatovør, som ønskede at være anonym, fortalte, at Hells Angels årligt hiver omkring 250.000 kroner ud af vedkommendes forretning.
Modsætter man sig rockernes krav, får det alvorlige konsekvenser, hævdede tatovøren.
- Jeg tør slet ikke at tænke på, hvad der sker, hvis jeg nægter at betale. De ville smadre mig og min forretning, fortalte tatovøren og afviste samtidig, at der reelt er tale om beskyttelsespenge:
- Det er 100 procent afpresning, og det handler kun om penge og territorier. Hvis ikke HA krævede penge af mig, så ville Bandidos gøre det. Men det er beskyttelse på den måde, at hvis andre forsøger at afpresse mig, så griber de ind.
Flere medarbejdere i landets politikredse nikkede også genkendende til rockernes mafiametoder.
- Vi ved, at Hells Angels og Bandidos bruger den metode. Men vi har ikke nogen konkrete sager. Folk anmelder det desværre ikke, lød det fra vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Sydøstjyllands Politi.
Dermed er hverken politiet eller tatovørernes brancheforening klar over, hvor udbredt fænomenet er.
Men det håber Johnny Hansen fra Dansk Tatovør Laug, at den anonyme rundspørge vil lave om på.
- Vi sender spørgeskemaet ud efter sommerferien. Så må vi se, hvad resultaterne viser, og så tager vi den derfra, siger han.

Comments