Unge bandemedlemmer jages på Vorbasse Marked


Unge bandemedlemmer jages på Vorbasse Marked

Flere tusinde unge fra 16 år og opefter fester i denne uge ved Vorbasse Marked. Det sker i en lejr specielt til unge, hvor glæde, socialt samvær og masser af alkohol er i højsædet. Sådan er det i hvert fald for de fleste unge. Det skriver JydskeVestkysten.
Der bliver nemlig også solgt stoffer blandt de helt unge – ligesom der kommer organiserede bander til markedet.
Og netop banderne har Billund Kommunes SSP-medarbejdere særligt fokus på i år.
– Vi er meget opmærksomme på banderelationer. Vi har et tæt samarbejde med SSP-medarbejdere i Vejle og Kolding Kommune, så vi er klar til at spotte dem, siger Birgitte Schmidt, der er forebyggelses- og misbrugskonsulent ved Billund Kommune.
Stoffer er omdrejningspunkt
Sidste år var det første år, hvor SSP-medarbejderne i Billund Kommune fokuserede på banderelationer. Her mødte SSP-medarbejderne og politiet blandt andet 10-20 unge fra en supportgruppe til en af de store rockergrupper. Birgitte Schmidt fortæller, at stoffer især bliver brugt til at markere sig.
– Vi spottede nogle stykker sidste år, som var i relationer til bander. Det var hverken Hells Angels eller Bandidos men supportgrupper med rygmærker og det hele. De vil gerne manifestere sig blandt de mange unge, og her er stoffer et omdrejningspunkt, siger hun til JydskeVestkysten.
Sydøstjyllands Politi har konsekvent fokus på banderelationer blandt unge mennesker – også på Vorbasse Marked.
– Det er et stort fokusområde for os. Så det er vi altid opmærksomme på, hvad enten det er i bylivet eller ved Vorbasse Marked, siger Kuno Jensen, der er politikommissær og leder af det kriminalpræventive sekretariat ved Sydøstjyllands Politi.

Comments