VK: Vores bandepakke virkedeBrian Mikkelsen
Brian Mikkelsen (K): Bandemedlemmerne skal bures inde i lang tid.
Asger Ladefoged © Scanpix
 
Skrevet af: Mikael Rømer
 

VK: Vores bandepakke virkede

16. jul. 2012 17.31 Politik
Når det kommer til faldet i antal af bandemedlemmer er Venstre og konservative enige: Æren tilfalder den tidligere regering. Og; det der hjælper er at ’bure dem inde i lang tid’, bandemedlemmerne.

Rigspolitiet har for første i flere år registreret et fald i antallet af bandemedlemmer.
Og det er godt, for det giver et mere trygt samfund, siger de konservatives fungerende retsordfører, Brian Mikkelsen, til DR:

- Det er nogle af de mest afstumpede forbrydere, vi har i vores samfund, der nu er forsvundet fra statistikken, så at sige. 

Så selv om problemet med organiseret kriminalitet langtfra er løst, er de konservative glade i dag.
V: Mindre attraktivt at begå organiseret kriminalitet- Det viser, at den bandepakke, som jeg selv lavede som justitsminister, virker.

- For det første fordoblede vi straffen for organiseret kriminalitet. Vi satte straffen op for besiddelse af våben. Vi lavede en egentlig bandeenhed, som stressede dem. Vi lavede en ’Al Capone’-metode, som betød, at vi tog levebrødet væk fra bandemedlemmerne, siger Brian Mikkelsen.

Hos Venstre er man heller ikke tvivl om, hvem danskerne kan takke for de p.t. færre registrerede bandemedlemmer.

- Den nye regering har valgt at videreføre den rocker-bande-indsats, som borgerligt-liberale justitsministre udtænkte, siger partiets retsordfører, Karsten Lauritzen, til DR Nyheder.

Han glæder sig over, at indsatsen bærer frugt.

- Der er flere rockere i fængsel nu end nogensinde før. Og det er jo et resultat af dén indsats.

Det er også derfor, folk synes, det er mindre attraktivt at gå ind i organiseret kriminalitet, vurderer Karsten Lauritzen.

Det er imidlertid lige tidligt nok at glæde sig:

Kim Kliver, chef for politiets enhed for organisatineret kriminalitet, NEC, siger til DR Nyheder, at de frafaldne bandemedlemmer udelukkende befandt sig i periferien og ikke i bandernes hårde kerner.

Comments