Carl Michael William Asplund etterlyst i hele Schengen


Carl Michael William Asplund etterlyst i hele Schengen

Carl Michael William Asplund (27) er nå sporløst forsvunnet.
Carl Michael William Asplund (27) som slo ned dørvakta Anne Wendy Madsen (41) i Porsgrunn den 3. mars i år, så hun senere døde av skadene, har trolig rømt fra Norge.
Tirsdag gikk politiet i Telemark ut med en melding der det fortelles at Carl Michael William Asplund har brutt meldeplikten siden midten av juli. Han fikk gå fri mot å melde seg til faste tider for politiet i påvente av behandlingen av utleveringen til svenske myndigheter. Han er mistenkt for flere grove kriminelle aktiviteter og vold i hjemlandet.
- Vi har etterlyst mannen i hele Schengen-området, forteller politiadvokat Helge Bolstad til Dagbladet.
- I forbindelse med voldssaken i Porsgrunn ble mannen satt i varetekt. Det ble senere gitt utvidet varetekt på grunnlag av svenskenes ønske om utlevering. Asplund bestridte utleveringsgrunnlaget, og fikk da gå fri med meldeplikt til behandlingen i rettsinstansene ble ferdig, forklarer Bolstad tilDagbladet.
Politiadvokaten legger til at Asplund ble sluppet ut fra varetekt i mai i år. Fram til midten av juli fungerte meldeplikten. Asplund bodde i Bamble og meldte seg til lensmannskontoret i kommunen. Nå er han altså forduftet.
Når det gjelder forholdet i Porsgrunn, er det foreløpig ikke tatt ut tiltale mot mannen da etterforskningen ikke er ferdig.

Comments