Den siktede drev med storstilt narkotikahandel


Tirsdag ble det kjent at politiet har pågrepet en annen person i forbindelse med drapet, og siktet ham for medvirkning til drap. Mannen ble pågrepet i Bastøy fengsel utenfor Horten.

Les også

En person skutt og drept i Oslo

En mann ble drept på Ensjø i Oslo mandag kveld. Politiet jakter på en sølvgrå bil som dro fra åstedet.
37-åringen er blant annet dømt for narkotikahandel. Påtalemyndigheten hevdet han var en bakmann som hjalp til med å smugle narkotika i store kvantum til Norge.
Ifølge dommen fra tingretten skal han blant annet ha hatt befatning med flere hundre kilo hasj, sammen med sin bror.

- Tror klienten sjekkes ut av saken

Morten Furuholmen er forsvarer til den siktede, og sier at mannen mener politiet tar feil når de sikter han for medvirking.
- Han har sittet i lange avhør i dag, og han har gitt en god forklaring. Vi tror politiet nå må etterprøve hans forklaring, men vi håper han nå vil bli sjekket ut av saken. Det blir spennende å se om det blir et fengslingsmøte, sier Furuholmen og håper på en avklaring i morgen.
- Hvorfor mistenker politiet din klient?
- De sjekker alle som har vært i kontakt med avdøde, og min klient kjente ham, men jeg vil ikke gi gå detaljer i saken, sier Furuholmen.
Politioverbetjent Grete Lien Metlid vil ikke si noe om grunnlaget for at politiet har gått til pågripelse.
- Vi har avhørt ham i dag og skal avhøre ham i morgen. Fordi vi skal avhøre han og andre personer, kan vi ikke si noe mer konkret om det, sier hun.

Les også

Drapsoffer hadde flere venner i B-gjengen

Politiet etterforsker om drap på Ensjø kan kobles til Oslos gjengmiljø.

Fant bil på Teisen

Bilen til den antatte gjerningsmannen som skjøt og drepte én person på en bensinstasjon på Ensjø mandag kveld er funnet, opplyser politiet i en pressemelding.
En sølvgrå Skoda stasjonsvogn, som politiet mente gjerningsmannen brukte for å flykte fra åstedet, ble funnet på Teisen i Oslo.
- Noen hadde observert bilen der etter vår etterlysning. Det er et viktig spor for oss, så vi ber alle som kan ha sett noen forlate bilen eller oppholde seg i området, om å ta kontakt, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.
Hun sier bilen ikke er knyttet til adressen den ble funnet på, men at politiet foretar rundspørringer i området. Metlid kan ikke si noe om bilen har hatt skader, men politiet gjennomfører nå tekniske undersøkelser.
Store politistyrker jakter nå på mannen som har vært på frifot siden drapet mandag kveld.
- Vi kan ikke si mer om gjerningsmannen enn at vi prøver å få kontakt med vedkomne, sier Metlid.

Les også

Mann siktet for medvirkning til drapet på Ensjø

Den antatte gjerningsmann etter drapet på Ensjø er fortsatt på frifot, men politiet pågrep i natt en mann som siktes for medvirkning til drapet.

Tilhørte gjengmiljø

Etter det Aftenposten kjenner til, var den drepte 31-åringen del av et miljø rundt flere sentrale personer i B-gjengen.
Han var også dømt til fengsel flere ganger for voldshandlinger, noen av episodene under skjerpende omstendigheter. Politiet har også plassert ham på flere åsteder der det har vært trefninger mellom rivaliserende gjengmedlemmer i Oslo.
Metlid sa i går at politiet ikke ser på dette som et gjengoppgjør, men bekreftet at personene har tilhørighet til det kriminelle miljøet i Oslo.
I dag sier hun at politiet ikke kan si noe konkret om motiv for drapet, annet enn at de tror det knytter seg til et kriminelt miljø og at motivet kan være relatert til en konflikt i det miljøet.

Comments