Flere værtshusejere på Nørrebro i København har oplevet, at de er blevet afkrævet 'beskyttelsespenge' af unge mænd. Indehaver af Café Viking, Jane Pedersen, fik i sidste uge brosten gennem ruderne, da hun nægtede at betale.
At afkræve beskyttelsespenge er ganske normal praksis blandt bandemedlemmer, lyder det fra Michael Green, som er talsmand for Foreningen af Tidligere Bandemedlemmer.
"Det er meget udbredt," siger han til TV 2 Nyhederne.
Og det er formentlig ikke tilfældigt at 67-årige Jane Pedersen var blandt ofrene.
"Man ved, hun er alene - hun er ensom - hun er et nemt offer for de her bander og hun er nem at skræmme. Men det var hun så ikke alligevel. Men det er sådan det foregår. Man finder nogle lette ofre, og så begynder man så bare at dukke op og begynder at presse dem," siger Michael Green.
Dumt at gå efter Jane Pedersen igenOg bandemedlemmer kan være ganske kreative i forbindelse med trusler, lyder det.
"Det kan være både at brække arme og ben, det kan være med at lave hærværk på caféen eller forretningen - fantasien sætter kun grænser for, hvad man kan stå og true med."
Talsmanden formoder ikke, at gerningsmændene vil gå efter ejeren af Café Viking igen.
"De mennesker, der har været nede og true hende nu, bør nok tænke sig lidt om. Nu er hun blevet meget eksponeret i dagens nyheder og på Facebook - så det ville være dumt at gøre det. Men det er samtidigt også et nederlag for den her gruppering at tabe til hende," siger Michael Green.
"Jeg tror næppe, man gør hende noget nu. Men det hun gør, det er i hvert fald godt for andre erhvervsdrivende."
Risikabelt at gå til politietDen tidligere rocker fortæller, at det nogle gange kan være bedre selv at stå sammen mod afpressere - i stedet for at gå til politiet.
For det kan være risikabelt at kontakte politiet, lyder det.
"Når man gør det - det er det samme som at "stikke" folk, og det skaber så nogle andre konfrontationer - nogle andre problemer."
"Mange gange er det ikke løsningen at gå til politiet, det er bare at gøre det selv."
Comments
Post a Comment