En sandefjording ble ranet og overfalt av fire menn i egen bolig i vinter.


Ranet av fire menn



Det er satt av to dager til saken i Sandefjord tingrett. Fire menn er tiltalt for å ha tatt seg inn i leiligheten til en sandefjording, slått, sparket og tvunget mannen til å utlevere flere gjenstander.


Fornærmede fikk store skader

Bistandsadvokaten til fornærmede i saken, Anne Grete Ytredal, forteller at klienten hennes fikk slag og spark mot kroppen og hoderegionen under ranet.

– Min klient ble utsatt for grov vold. Han fikk store skader. Blant annet en grov hjernerystelse og hevelser, forteller Ytredal.

Det ble tatt flere gjenstander fra sandefjordingens leilighet. Blant annet et fjernsyn, et surroundanlegg, høyttalere, en datamaskin, et kredittkort, softgun, et kamera og et sverd.

– Kjente sandefjordingen de som ranet ham?

– Han visste hvem én av ranerne var. Og i ettertid har han klart å identifisere ham, svarer Ytredal.

Sandefjords Blad er kjent med at de fire tiltalte tilhører et belastet miljø som er med i en klubb som rekrutterer til medlemskap i motorsykkelklubben Hells Angels.

Bistandsadvokaten understreker at fornærmede ikke er en del av dette miljøet. Hun vil ikke si noe om hva som kan være årsaken til ranet.

– Dette er en svært alvorlig sak. Jeg synes det er veldig bra at politiet har fått tak i dem som var involvert og har tatt ut tiltaler i saken, sier hun.

Alle er tiltalt for ran Det er kun en av de tiltalte som må svare for ett lovbrudd, ran. Alle de fire gjerningsmennene er tiltalt for ran. Tre av dem har også fått ytterligere tiltaler på seg. To av dem er tiltalt for tyveri fordi de tok ut penger på det stjålne kredittkortet. To er også tiltalt for legemsbeskadigelse for å ha slått og sparket fornærmede flere ganger i hodet og på kroppen.


Sandefjords Blad prøvde å komme i kontakt med de fire forsvarerne i saken. Det lyktes ikke. Per Ragnar Holter-Andersen tok telefonen, men ønsket ikke å uttale seg om saken.

Comments