Hadelending kastet pistol i elva under Bandidos-razzia


...
? USKYLDIG: ? Min klient er uskyldig, hevder hans forsvarer, advokat Øyvind Bratlien. FOTO: HELGE RØNNING BIRKELUND

Hadelending kastet pistol i elva under Bandidos-razzia

Risikerer fem måneders fengsel.


En granasokning er tiltalt for å ha oppbevart en ladd pistol i lokalene til Bandidos på Etterstad i Oslo. Mannen, som er i 40-årene, risikerer fem måneders fengsel hvis han blir funnet skyldig i ulovlig våpenbesittelse. Mandag møtte han i Oslo tingrett tiltalt for å ha oppbevart en Mauser kaliber 7.65 pistol uten nødvendig tillatelse i lokalene til Bandidos på Etterstad i Oslo.
Han er også tiltalt for besittelse av ammunisjon og bruk av narkotika. Overtredelsen anses som grov, fordi pistolen var ladd og våpenet ble oppbevart i lokalene til en MC-klubb. Mens aktor, statsadvokat Morten Yggeseth, ba om fem måneders fengsel, krever mannens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien at mannen blir frifunnet.

Fant pistolen i elva

Politiet gikk torsdag 5. januar til aksjon mot Bandidos-lokalene på Etterstad, etter at et medlem av MC-klubben tidligere på dagen ble tatt med mindre mengder narkotika.
I det politiet kom inn hos MC-klubben, skal det ifølge politiet ha blitt kastet noe ut av vinduet.
Politiet søkte i en elv utenfor lokalene og fant etter et par timers leting pistolen og et magasin som de var ute etter.

Erkjenner ikke forholdet

Politiet mener det var granasokningen som kastet pistolen ut av vinduet. Vedkommende har imidlertid ikke erkjent forholdet, og benekter også at han var ruset under pågripelsen.
Da Kripos-sjef Atle Roll-Matthiesen gjestet kommunestyret i Gran sist høst, opplyste han at det er tre fullverdige Bandidos-medlemmer med tilknytning til Gran. Mannen i 40-årene som mandag møtte i Oslo tingrett, er både bosatt og jobber i kommunen.
Dom faller på fredag.

Comments