Kan ha avslørt stort narko-nettverk


Kan ha avslørt stort narko-nettverk

Politiet kan ha avslørt Nord-Norges største narkonettverk


Saken har sitt utspring i et av de aller største amfetaminbeslagene som noensinne er gjort i Nord-Norge. Det skriver Nordlys.no.
I juli i fjor beslagla politiet 10 kilo amfetamin i en bil på E10 i Lødingen. En mann fra Moss og en mann fra Harstad ble pågrepet.
I kjølvannet av dette beslaget gjorde politiet razzia hos motorsykkelklubben Hells Angels i Tromsø og Oslo i november i fjor. Åtte av de ni personene som da ble pågrepet, ble varetektsfengslet. Et flertall av dem med tilknytning til HA, enten som fullverdig medlem, prospect, hangaround eller medlem av supporterklubb til HA.
Politiet mener de har avdekket det de betegner som er distribusjonsnett for narkotika mellom Østlandet og Nord-Norge.
De fleste av de som har sittet i varetekt, er løslatt i påvente av at rettssaken. Bare en person er fortsatt fengslet. Det er en mann fra Oslo med status som prospect i Hells Angels.
Rettssaken starter 22. januar. Nord-Troms tingrett har satt av sju uker fra uke 4 til og med uke 10 til behandlingen av saken, inkludert en pause til vinterferie.
Tingrettsdommer Unni Sandbukt skal værerettens administrator, nestleder og en av de mest erfarne dommerne ved Nord-Troms tingrett.
Det er ikke tatt ut tiltale i saken ennå. På grunn av sakens omfang og alvorlighetsgrad, er det Riksadvokaten som tar ut endelig tiltale. Statsadvokat Hugo Henstein som skal være aktor i saken, sier saken ble oversendt til Riksadvokaten i juni, fordi det for noen av de siktede er aktuelt å bruke tiltale om brudd på 3. ledd i narkotikaparagrafen, den alvorligste bestemmelsen som kan gi inntil 21 års fengsel. Siktelsen omfatter i tillegg å ha deltatt i organisert kriminalitet.
I tillegg til de 10 kiloene med amfetamin som ble beslaglagt i en bil på E10 i Lødingen i juli i fjor, omfatter politiets siktelse flere andre narkotransporter.
Hugo Henstein opplyser at sakskomplekset som er oversendt til Riksadvokaten, omfatter åtte siktede som han på bakgrunn av politiets etterforskning mener er naturlig å behandle i samme rettssak. I tillegg er en lang rekke andre personer siktet for befatning tilknytning til det samme narkotikanettverket, men bare med mindre kvanta narkotika.
10 kilo amfetamin er et av de aller største amfetaminbeslagene i Nord-Norge. Tidenes største narkotikabeslag i Nord-Norge skjedde i Mosjøen i 2005 da det ombord i en pamamaregistrert lastebåt med aluminiumoksid ble funnet 190 kilo kokain. Politiet antok den gang at denne narkotikaen ikke var ment for det norske markedet. Båten skulle videre til Frankrike.

Comments