Rengørings-rockere i svindelsag for 23 millioner


Rengørings-rockere i svindelsag for 23 millioner



Politiet og SKAT på vej med en ny kæmpe sag mod rengørings-rockere.
En gruppe fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Bandidos har, ifølge SKAT og politiet, forsøgt at indtage rengøringsbranchen, hvor blandt andet unge, håbefulde og up coming rockere er blevet sat i arbejde som ‘sorte’ rengøringskoner. Undervejs snød de med skat og moms for 23 mio. kr., lyder anklagen.
- Det har været koncentreret om hovedstadsområdet og i løbet af to år er beløbet eskaleret voldsomt, siger Vagn Pedersen, afdelingsleder i SKAT til BT søndag.
Tidligere er Bandidos-rockeren Poul ‘Big Mac’ Joachim Hansen blevet idømt fem et halvt års fængsel for at have begået omfattende moms- og skattesvindel. I september falder der dom i den såkaldte Thomsen & Co.-sag. Her menes et Bandidos-medlem at være en af bagmændene i sagen, hvor statskassen skal være gået glip af 27 mio. kr.
Nu kommer det frem, at fuldgyldige Bandidos-medlemmer i et sindrigt system af selskaber tilsyneladende har drevet rengøringsvirksomhed og over en periode på ca. to år begået skatte- og moms-svindel for ikke mindre end 23 mio. kr.
- Nogle af dem (Bandidos-medlemmerne, red.) kender vi rigtig godt, da de har været involveret i rigtig mange sager. Kunderne har været veletablerede firmaer, som vi tror har været i god tro, siger Lau Thygesen, leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi.
Efterforskningen viser, at ca. 70 personer har haft ansættelse i rocker-foretagenet, men uden at opgive deres indkomst. Samtidig er op mod 50 af de ansatte på overførselsindkomster. Men antallet af medarbejdere i det sorte rocker-rengørings-imperium er angiveligt langt højere, lyder vurderingen fra SKAT.
- Der er tale om en branche, hvor der er brug for arme og ben mere end folk med en lang uddannelse bag sig. Og det lader til at være forholdsvis nemt for bagmændene, at finde folk, der gerne vil arbejde sort. Det kan for eksempel være folk, der er en del af miljøet i forvejen. Det er i hvert fald vores indtryk af det her, siger Vagn Pedersen til BT søndag.
SKATs opgørelser viser, at der er i rockerforetagenet er unddraget a-skatter for 15,5 mio. kr. og moms for 7,6 mio. kr. Det løber i alt op i 23,1 mio. kr.
Lau Thygesen oplyser, at der nu skal laves et anklageskrift. Han forventer, at sagen kommer for retten senere på året. Den danske Bandidos-præsident, Michael Rosenvold, siger til BT, at han ikke kender noget til sagen og ikke har nogen kommentarer.
Køb BT søndag og læs:
- Sådan snyder rockerne- Politi-bosser slår alarm: 'Gift for samfundet'
- Så meget har SKAT taget fra rockerne

Comments