Skyteepisoder i Groruddalen så langt i 2012


Skyteepisoder i Groruddalen så langt i 2012

RUBB
Norges multikulturelle utstillingsvindu er preget av flere alvorlige skyteepisoder i 2012:
Mandag 13.august ble en mann skutt og drept ved en bensinstasjon på Ensjø. Den drepte har tilknytning til B-gjengen.
Mandag kveld ble en 30-åring med tilknytning til B-gjengen skutt og drept utenfor Shell-stasjonen på Ensjø – like etter avkjøringa på E6.
– En politipatrulje hørte tre skudd og dro umiddelbart til stasjonen – samtidig var det mange vitner som ringte nødnummeret.
– Da politiet kom til stedet, forsto vi at det sto om livet og derfor prioriterte patruljen å gi offeret førstehjelp. De tok han med i bilen og kjørte til sykehus. Kort tid etter at han ankom sykehuset, ble han erklært død, fortalte leder av Voldsavsnittet, Grete Lien Metlid på en pressebrief tirsdag.
Hun forteller også at drapet virker målrettet.
30.juli ble en mann skutt flere ganger i beina på Ellingsrud. En mann er pågrepet i saken, og Ahmed Hassan Jama er etterlyst med bilde.
22-åringen under kallenavnet «Shoky» Han er norsk statsborger med afrikansk opprinnelse, og er cirka 169 centimeter høy.
30. juli ved 21.30-tiden ble en 27 år gammel mann skutt gjentatte ganger i beina på Ellingsrud. Offeret er ikke livstruende skadet, og politiet har pågrepet én person for ugjerningen, men de leter altså etter Jama også.
– Politiet ser svært alvorlig på skyteepisoder i det offentlige rom. Vi har dessverre ikke lykke med å finne den siktede, derfor velger vi å etterlyse han offentlig med navn og bilde, sier politioverbetjent ved seksjon for organisert kriminalitet, Harald Bøhler.
Natt til 18.mai ble en mann skutt gjentatte ganger. Hendelsen fant sted på Furuset og mannen ble alvorlig skadet.
Flere beboere på Furuset ble i natt vitner til at mann ble skutt flere ganger.
(Dagbladet): Politiet jobber nå med å avhøre disse vitnene.
Flere av dem ble natt til i dag vekket av en rekke skudd utenfor en adresse i Jerikoveien på Furuset.
En mann i slutten av 20-åra ble skutt. Han ble fraktet til Ullevål med alvorlige skader, men er utenfor livsfare.
14. mars ble det avfyrt to skudd inne i en leilighet på Furuset. Barn var tilstede når skuddene ble avfyrt.
FURUSET (VG Nett) De to gjerningsmennene tok seg inn i leilighet og skjøt to skudd i gulvet foran to kvinner og to barn.

Comments