Somalier ettersøkt for innblanding i skyteepisode


Somalier ettersøkt for innblanding i skyteepisode

Ahmed Hassan Jama (22), med kallenavn Shoky, etterlyses etter skytingen på Ellingsrud i Oslo 30. juli. Han er 169 cm høy. Da skytingen skjedde, hadde Jama noe lengre og kraftigere hår enn på bildet. Foto: POLITIET
Oslo politidistrikt går nå til det relativt uvanlige skritt å etterlyse en siktet person med navn og bilde, og vil ha tak i Ahmed Hassan Jama (22), med kallenavn Shoky.
Jama, som er norsk statsborger med somalisk opprinnelse, er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Ellingsrud i Oslo 30. juli. En norskpakistansk 27-årig mann ble truffet av flere skudd, men ikke livstruende skadd.
- Vi tror han er kjent med at vi har forsøkt å spore ham opp, og vi tror han bevisst holder seg unna politiet. Derfor går vi ut og etterlyser ham, sier politioverbetjent Harald Bøhler ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet til Dagbladet.
En 25 år gammel mann med eritreisk bakgrunn ble 1. august pågrepet i saken, men politiet mener altså at Jama deltok i skytingen.
- Vi har grunn til å tro at han er direkte involvert i skyteepisoden, sier Bøhler.
Skyteepisoden har sterke forgreininger til gjengmiljøet i hovedstaden, og det 27-årige offeret er en sentral skikkelse i den såkalte B-gjengen, med flere alvorlige dommer på rullebladet.
Også den pågrepne 25-åringen har forbindelser til gjengmiljøet, og har en lang historie med kriminalitet; han ble for kort tid siden selv skutt i Oslo sentrum og er tidligere dømt for ran. Han nekter straffeskyld i Ellingsrudsaken og har vært lite villig til å forklare seg.
Politiet tror skyteepisoden på Ellingsrud kan ha vært et bestillingsattentat. På den annen side var begge de to siktede og offeret, samt en fjerde mann, ute og spiste sammen på en restaurant tidligere på kvelden.
Kilder i gjengmiljøet hevder overfor Dagbladet at det var Jama som løsnet alle skuddene. Politiet jobbet tidlig ut fra at mannen kan ha blitt betalt av andre for å utføre skytingen.
- Det er bare flaks at ikke uskyldige ble truffet i denne skyteepisoden, sier politioverbetjent Bøhler.
Politiet opplyser i en pressemelding at de ønsker tips fra folk som rundt skytetidspunktet i 21.30-tida mandag 30. juli; observerte en svart BMW med fire menn av utenlandsk opprinnelse i området Munkebekken og/eller Skansen Terrasse. De kan ringe politiet på nummer 22 66 96 00.http://www.fyret.nu/2012/08/10/somalier-ettersokt-for-innblanding-i-skyteepisode/

Comments